Første klip fra Francis Ford Coppolas vildt ambitiøse nye storfilm 'Megalopolis'

Dedikerer filmen til sin afdøde hustru
Megalopolis
(© Mihai Malaimare Jr. / American Zoetrope)

Francis Ford Coppola har udsendt det første klip fra sin kommende storfilm Megalopolis på sin Instagram. Se scenen nederst i artiklen.

Sammen med teaseren har han valgt at sende en kærlig tanke til sin afdøde hustru Eleanor Coppola, som døde den 12. april i år. De to havde været gift i 61 år.

- 'Megalopolis' har altid været en film dedikeret til min hustru Eleanor. Jeg havde virkelig håbet på at fejre hendes fødselsdag sammen med hende her den 4. maj. Men ulykkeligvis skulle det ikke være sådan, så lad mig dele en gave med alle på hendes vegne, skrev Francis Ford Coppola i opslaget på Instagram.

Adam Driver spiller hovedrollen som en ambitiøs arkitekt, der forsøger at genskabe New York som en amerikansk utopi. Udover Star Wars-stjernen finder vi også Nathalie Emmanuel, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Dustin Hoffman, Jon Voight, Giancarlo Esposito, Laurence Fishburne og Kathryn Hunter på rollelisten.

Klippet er mest af alt en smagsprøve på den stemning, filmen lægger op til, hvor Adam Drivers karakter står på toppen af en bygning og tager et skridt ud, for derefter på en eller anden måde at stoppe tiden.

Hvad det hele handler om, er svært at blive klog på, men om ikke andet pirrer klippet nysgerrigheden for at se mere fra det flot iscenesatte univers.

Filmen har kunnet blive til, fordi Coppola har finansieret den med 120 mio. dollars af sine egne sparepenge, og dermed må man sige, at The Godfather-instruktøren har lagt både hjerteblod og surt optjente penge i storfilmen.

'Megalopolis' får sin verdenspremiere på filmfestivalen i Cannes senere på måneden, hvor den er en del af hovedkonkurrencen.

Her skal den bl.a. dyste mod to film med dansk islæt: den dansk producerede Pigen med nålen og 'The Apprentice' af dansk-iranske Ali Abbasi.

Vi ved endnu ikke, om filmen får dansk biografpremiere.

LÆS OGSÅ: Dansk-iraners nye film om Donald Trump kan vinde hovedprisen i Cannes

LÆS OGSÅ: Trine Dyrholm udtaler sig for første gang om dansk seriemorder-rolle: "Det er et vildt projekt"