Hele 3 X-Men-film i 2018!

Næste år står i mutanternes tegn
Film Image
(© X-Men: Apocalypse/20th Century Fox)

I går kunne vi berette, at superheltefilmen Deadpool 2 får premiere i 2018. Filmen, der er en selvstændig, mere grovkornet del af X-Men-universet, er imidlertid ikke den eneste mutantfortælling næste år.

Ifølge Deadline er X-Men: The New Mutants og X-Men: Dark Phoenix blevet annonceret til biografpremiere i 2018. Overraskelsen ligger primært i sidstnævnte, der indtil nu kun har været løse rygter om, men der er kommet nye detaljer om begge film.

The New Mutants/Marvel Comics

'The New Mutants' har indtil videre kun James McAvoy på rollelisten og vil gå bag Charles Xaviers unge hold mutanter, som består af mutanterne Wolfsbane, Cannonball, Karma, Magik, Mirage og Sunspot.

To skuespillere er blevet nævnt som potentielle emner til filmens roller. Anya Taylor-Joy fra thrilleren Split får måske rollen som Magik, og det tyder på, at Maisie Williams fra 'Game of Thrones' bliver Wolfsbane.

Indtil videre er det dog kun rygter, og eneste sikre kort er instruktøren Josh Boone (En flænge i himlen), der allerede har underskrevet kontrakten.

X-Men: The New Mutants får amerikanske premiere den 13. april 2018.

X-Men/Marvel Comics

'Dark Phoenix' handler, som titlen antyder, om den legendariske tegneserie-føljeton The Dark Phoenix Saga. Brett Ratner implementerede dele af plottet i den udskældte X-Men: The Last Stand, men historien fortjener en ordentlig filmatisering.

Filmen bliver en direkte fortsættelse til X-Men: Apocalypse, der lagde flere ledetråde ud til Phoenix-sagaen. I tegneserien bliver Jean Grey udsat for dødbringende, radioaktiv stråling, der i stedet for at slå hende ihjel, forstærker superkræfterne i sådan en grad, at hun efterhånden bliver korrumperet af magt.

Den komplekse fortælling ender i kampe mellem Phoenix og resten af X-Men, som endda fører til dueller i rummet og potentiel udslettelse af vores solsystem (!). Spørgsmålet er, hvor tæt filmen kommer til at følge tegneseriens plot, idet det vil betyde introduktion af temmelig mange nye karakterer samt ennda fremmede rumvæsner.

Simon Kinberg, der har skrevet og produceret flere af de tidligere X-Men-film, skal med stor sandsynlighed instruere filmen, og Sophie Turner gentager sin rolle som Jean Grey.

X-Men: Dark Phoenix får amerikansk premiere den 2. november næste år.