Vores bud på bedre titler til Han Solo-filmen

Shoot First Think Later
Solo: A Star Wars Movie
(© Ron Howard / Disney)

I går afslørede instruktør Ron Howard vittigt på twitter, at optagelserne til filmen om Han Solos unge år var i kassen, og samtidig løftede han sløret for titlen på den hidtil navnløse film - Solo: A Star Wars Story:

Her på kino.dk synes vi dog godt, at folkene bag titlen kunne have været lidt mere kreative. Vi bringer derfor en række alternative titler, som Disney og Lucasfilm skal være velkommen til at bruge i stedet for – eller blot lade sig inspirere af. 

Going Solo
Han Solo har altid været en karakter med både humor og charme, hvilket fint kunne smitte af på filmens titel. Derfor ligger ’Going Solo’ da også lige til højrebenet. Hermed kunne der også lægges op til et drama mellem enspænderen Han Solo og den godmodige Chewbacca, hvis venskab kunne sættes på prøve i den kommende film. Et alternativ til den titel kunne således være ’Flying Solo’.

Adventures of The Millennium Falcon
En mere klassisk titel kunne være ’Adventures of The Millennium Falcon’. Her kunne man forestille sig det ikoniske rumskib spille en central rolle for Han Solos vilde eventyr i en galakse langt langt borte. Så selvom det måske nok er en mere sikker titel, er den dog ikke nær så intetsigende som ’Han Solo: A Star Wars Story’. Trods alt.

How to Party Solo
Nu hvor det er Han Solos yngre år, man følger i den kommende film, ville det være oplagt at se Han Solo feste løs på diverse farverige og skumle steder i galaksen. Forestil dig Mos Eisley Cantina, men bare vildere, større og med endnu flere forrygende rumvæsner og flere farverige drinks. Og nu hvor man finder Woody Harrelson i rollen som Han Solos mentor, mon så ikke de to kan forstå at feste igennem?

Han Solo: A Star Wars Story

When Solo Met Chewie…
Der er ikke sluppet meget ud om plottet, men det kunne blandt andet være ret spændende at se en solid buddy- og bromance-film om, hvordan Han Solo møder sin ’partner in crime’ og tro følgesvend, wookieen Chewbacca. Det ville være oplagt at følge den dynamiske duos første farverige eventyr i galaksen og se, hvorledes deres venskab opstår, spirer og sættes på prøve.

Shoot First Think Later
Der er sin del af referencer til den originale Star Wars-trilogi i både Star Wars: The Force Awakens samt Rogue One: A Star Wars Story. Det kunne man også forestille sig, at der ville være i titlen til Solos første solo-film. ’Shoot First Think Later’ refererer således til det legendariske spørgsmål om, hvem der skød først i Star Wars fra 1977, hvor Solo konfronteres af dusørjægeren Greedo. Den danske titel kunne passende være ’Solo skyder på det hele’.

The Trouble of being a Smuggler
Det er oplagt, hvis filmens historie fokuserer på et farefuldt eventyr, der involverer en god portion smuglergods ombord på The Millennium Falcon – og de heraf følgende problemer. Desuden medvirker en anden velkendt smugler fra universet også, nemlig en ung Lando Calrissian, som i den kommende film portrætteres af Donald Glover.

Han Solo: A Star Wars Story

Det er som bekendt Alden Ehrenreich, der indtager rollen som den unge Han Solo og hermed skal gå Harrison Fords ikoniske rolle i bedene. Joonas Suotamo indtager den legendariske rolle som Chewbacca, mens Emilia Clarke, Thandie Newton og Warwick Davis blandt andet også er at finde på rollelisten.

Ron Howard overtog instruktørtjansen efter, at Phil Lord og Christopher Miller (The Lego Movie) sprang fra grundet ”kreative uenigheder”. Det er Lawrence Kasdan og Jon Kasdan, der står for filmens manuskript – førstnævnte har blandt andet også været med til at skrive The Empire Strikes Back, Return of the Jedi samt 'Star Wars: The Force Awakens'.

Udover en Han Solo spin-off, kan man - indtil videre - også se frem til solofilm i Star Wars-universet med jedi-ridderen Obi-Wan Kenobi samt den galaktiske gangster Jabba the Hutt, mens der også er rygtet en solofilm med dusørjægeren Bobba Fett.

Han Solo: A Star Wars Story er sat til at få premiere den 25. maj 2018.