Børnene fra Sølvgade

Censur 7
10. Oct 2024
Nordisk Film Distribution
Børnene fra Sølvgade
Kino.dk
(© Kino.dk)
Plakat på vej kino.dk
(© Kino.dk)
Hvor meget glæder du dig til filmen?

Filmen 'Børnene fra Sølvgade' er en filmatisering af Renee Toft Simonsens bogserie. 

Børnene fra Sølvgade’ handler om fire børn, som bor alene i en lejlighed på Sølvgade. Den eneste der holder dem med selskab, er papegøjen Kaptajn Godt Humør. 11-årige Katinka, 15-årige Tristan, 9-årige Kirk og 6- årige Petra bor alene, fordi deres mor på mystisk vis har været forsvundet i et år. Derfor er der ingen regler, og børnene må helt selv bestemme hvornår de vil gå i seng, om de gider at børste tænder, og om de vil lave lektier. 

Da skoleinspektøren Hr. Moth bliver mistænksom, fordi børnenes forældre aldrig dukker op til noget, begynder de at lægge en snedig plan for at undgå at komme på børnehjem. Derfor ansætter de en mandlig hushjælp i nederdel og høje hæle ved navn Miss Nelly. Men snart begynder der at ske ting og sager.

Hovedrollen som Katinka spilles af det nye talent Ida Skælbæk Knudsen, som kunne ses i sidste års Fædre og mødre. Mens de andre børnetalenter tæller Alfred Nordhøj Kann, Amelia Ahmad Abdullatif og Alfred Rivera.

Flere danske stjerner dukker også op Jakob Faurby, Anders W. Berthelsen, Ditte Hansen, Kirsten Lehfeldt, Lars Ranthe og Katinka Lærke Petersen. Mens influenceren Rasmus Brohave desuden har en rolle i filmen.

Den prisvindende instruktør Mehdi Avaz står bag kameraet. Mehdi Avaz har bl.a. instrueret ’Mens vi lever’ ’Kollision’ og senest har han lavet Netflix-filmene ’Toscana’ ’A Beautiful Life’.

Renée Toft Simonsen står selv bag manuskriptet på filmen, som er baseret på bogen af samme navn fra 2019. Hun har desuden udgivet seks Karla bøger, som har været meget populære, og tre af dem er også blevet filmatiseret. Udover det har hun været med til at skrive manuskript på Iqbal Farooq-filmene. 

Titelsangen til ’Børnene fra Sølvgade’ laves af ingen ringere end Thomas Helmig, som udover at være et legendarisk navn inden for musikken, også er gift med Renée Toft Simonsen.

 

Brugernes forventning

5,6

72 brugere