Creed

Censur 11
03. Dec 2015
132 min
Warner Bros.
Creed
Billede
(© Warner Bros.)
Billede
(© Warner Bros.)
0.0 / 6
Brugere (0)
3.3 / 6
Medier (6)
Bedøm selv filmen:

Adonis Creed har boksning i blodet, og den unge mand har tydeligvis talent for den ædle sport. Hans far var nemlig den legendariske Apollo Creed, som først besejrede Rocky Balboa og senere tabte titelbæltet til den selvsamme bokser.

Alligevel peger karrieren i en anden, og mere fornuftig, retning. Faren døde i bokseringen, og det er ikke med hans stedmors velsignelse, at Adonis vælger boksning fremfor det respekterede forretningsliv. Drevet af sin passion for boksning rejser han til Philadelphia for at blive trænet af Rocky Balboa, men der er ikke nogen let opgave at overtale The Italian Stallion, der for længst har skabt behørig afstand til hans gloværdige karriere.

'Creed' er i princippet den syvende film i Rocky-serien, der startede i 1976 med Oscar-vinderen Rocky. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) er dog primært at finde på sidelinjen, imens Adonis Creed går i Rockys fodspor, som filmverdenens nye store boksetalent.

Filmen markerer den første Rocky-film uden manuskript af Stallone, der også har overladt instruktionen til Ryan Coogler. Instruktøren fik sit gennembrud med Fruitvale Station, der havde Michael B. Jordan i hovedrollen, og samme skuespiller udfylder nu rollen som den unge mand, der hverken kan eller vil lade handskerne ligge.

'Creed' har modtaget nogle af årets bedste anmeldelser fra de internationale kritikere.

Sylvester Stallone er nomineret til en Oscar i kategorien Bedste mandlige birolle, for sin præstation i 'Creed'. (copyright: kino.dk)

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: