Fatal Assistance - Raoul Peck

11. Nov 1969
Kino.dk
(© Kino.dk)
Film Image
0.0 / 6
Brugere (0)
0.0 / 6
Medier (0)
Bedøm selv filmen:
‘Fatal Assistance’ giver et nærbillede af de gennemgående mislykkede bestræbelser på at hjælpe befolkningen efter det katastrofale jordskælv i Haiti, som i 2010 ødelagde 1,5 millioner hjem og dræbte omkring 15 procent af befolkningen.

En bred vifte af mennesker bliver interviewet. Raoul Peck afdækker på én gang skønheden i landskabet og rædslen ved ødelæggelserne – og næsten mere tragisk på forsøgene to år efter katastrofen på at håndtere boliger til de ramte familier.

Borgerne er ved at blive utålmodige. Regeringen viser kun glimt af forsøg på lederskab, og det grundlæggende budskab er, at regeringen blev overvældet både af katastrofen og af en manglende evne til at koordinere, endsige diktere, indsatsen fra de anslået 4.000 eksterne organisationer, der ydede bistand.

Mindst sympati har Peck for de 4.000 hjælpeorganisationer, som – muligvis af uduelighed eller med egoistiske motiver, eller muligvis for at omgå den berygtede haïtiske korruption på alle niveauer – ikke stolede på, at regeringen som en fuldgyldig partner i genopbygningsindsatsen. Det har tunge følger.

Uanset hvor meget du har set og læst om den haïtianske katastrofe og om nødhjælps- og genopbygningsindsatsen, vil denne film vise dig mere.

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: