Flugten fra Østtyskland

Censur 11
07. Nov 2019
125 min
Another World Entertainment
Ballon
Billede
(© Another World Entertainment)
Billede
(© Another World Entertainment)
6.0 / 6
Brugere (1)
4.0 / 6
Medier (2)
Bedøm selv filmen:

Det historiske drama 'Flugten fra Østtyskland' er baseret på den sande historie om de to østtyske familier Strelzyk og Wetzel, som i september 1979 trak overskrifter verden over.

Familierne arbejder i al hemmelighed lang tid på at konstruere deres egen luftballon, som skal gøre det muligt for dem at flygte fra det østtyske diktatur til friheden i vest.

Planen er både vovet og farlig, hvor både forberedelserne og selve flugten, bringer de impliceredes liv i fare i en stat, hvor sikkerhedstjenesten Stasi har informanter placeret alle steder.

Da netop Stasi kommer på sporet af gruppen og deres plan, bliver familiernes flugt derfor en kamp mod uret, hvor hvert sekund tæller.

Filmen har været en gigantisk succes i hjemlandet Tyskland, hvor den indtil nu er blevet set af mere end en million biografgængere.

Den velkendte historie har tidligere dannet grundlag for adskillige dokumentarfilm samt den amerikanske spillefilm 'Vi skal over i nat' (Night Crossing) fra 1982 med John Hurt og Jane Alexander.

Brugernes anmeldelser

6,0

1 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: