Golda

Censur 11
07. Sep 2023
100 min
Scanbox
Golda
Golda
(© Golda / Scanbox)
Golda
(© Scanbox)
4.4 / 6
Brugere (44)
3.0 / 6
Medier (6)
Bedøm selv filmen:

Filmen 'Golda' handler om Israels første og eneste kvindelige premierminister, Golda Meir, der også er kendt som "Israels jernlady".

Filmen begynder den 6. oktober 1973, på Isaels helligste dag og under ramadanen, hvor en koalition af styrker fra Egypten og Syrien indleder et overraskelsesangreb på Sinai-halvøen og Golanhøjderne. 

Golda Meir befinder sig fra den ene dag til den anden i et højspændt kapløb med tiden. Millioner af liv er på spil på begge sider af konflikten, mens Golda tynges af svære politiske beslutninger og en sygdom, som hun forsøger at fortrænge. 

Frustreret over de interne stridigheder i hendes udelukkende mandlige kabinet, må Golda ene kvinde lede sin nation gennem en utrolig usikker tid. En tid, der senere blev kendt som Yom Kippur-krigen. 

Det er den erfarne engelske skuespillerinde Helen Mirren, som portrætterer Golda Meir i denne film. Det er ikke første gang Helen Mirren bringer virkelige personer til live på det store lærred. Hun har tidligere spillet bl.a. den britiske dronning Elizabeth 2. i filmen The Queen samt Katarina den Store i serien 'Catherine the Great'.

I instruktørstolen finder man Guy Nattiv, som tidligere har lavet filmen Skin

Se traileren her

Brugernes anmeldelser

4,4

44 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: