The Hateful Eight

Censur 15
07. Jan 2016
168 min
Scanbox
The Hateful Eight
Billede
(© Scanbox)
Billede
(© Scanbox)
0.0 / 6
Brugere (0)
3.8 / 6
Medier (6)
Bedøm selv filmen:

Quentin Tarantinos western 'The Hateful Eight' foregår i Wyoming i årene efter Den Amerikanske Borgerkrig. En diligence søger ly fra en truende snestorm i en afsidesliggende hytte. I vognen befinder fire personager sig, der er på vej til byen Red Rock af forskellige årsager.

Borgerkrigsveteranen Major Warren er blevet dusørjæger og slæber tre lig med sig for at indsamle pengene, og kollegaen John Ruth har forbryderen Daisy Domergue lænket til sin hånd for at sikre sig, at hun bliver afleveret til ordensmagten i live. I diligencen er også Red Rocks nye sherif, Chris Mannix, der skal modtage sin stjerne, når han kommer frem til byen.

Ingen af passagererne er forberedte på, at de nu må tilbringe natten i hytten, og at de i øvrigt mødes af fire mænd, der muligvis ikke er til at stole på. Snart går det op for de otte, at de nok ikke alle når frem til Red Rock.

'The Hateful Eight' er den ottende film af den amerikanske instruktør, Quentin Tarantino (hvis man tæller hans 'Kill Bill' som et værk), og hans anden rendyrkede western. I modsætning til Django Unchained er 'The Hateful Eight' i sin opbygning tættere på John Fords klassiske westerns som Stagecoach end Sergio Leones italienske spagettiudgaver.

Filmen er dog umiskendeligt Tarantino. Kække, velskrevne og lange dialoger, filmiske henvisninger til tidligere værker og stiliseret ultravold. Samtidig har han igen hyret flere af sine yndlingsskuespillere, bl.a. Samuel L. Jackson og Kurt Russell, foruden de nye tilføjelser, Jennifer Jason Leigh og Channing Tatum. 

'The Hateful Eight' vandt en Oscar for Bedste originale filmmusik.(copyright: kino.dk)

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: