Helligdag

Censur 11
28. Apr 2022
110 min
Scanbox
Mothering Sunday
Billede
(© Scanbox)
Billede
(© Scanbox)
5.0 / 6
Brugere (3)
3.3 / 6
Medier (3)
Bedøm selv filmen:

Filmen 'Helligdag' følger den forældreløse forfatter Jane, der ser tilbage på sin tid som tjenestepige hos den velhavende Familien Niven. 

På en skæbnesvanger søndag i 1924, mens Familien Niven er til forlovelsesforkost, mødes hun i alt hemmelighed med manden hun elsker, Paul. Her tilbringer de deres sidste dag sammen som elskere, før Paul skal giftes med en anden kvinde.

Denne livsforandrende forårsdag danner rammen om dette romantiske drama, der har Oscar-vinderne Olivia Colman og Colin Firth på rollelisten som Janes arbejdsgivere, der er præget af en dyb sorg efter Første Verdenskrig.

Det elskende par spilles af Odessa Young (The Daughter) og Emmy-vinderen Josh O'Connor, som tidligere har medvirket i God's Own Country og Emma, men nok bedst er kendt som Prins Charles i serien 'The Crown', hvor han ligeledes spiller overfor Olivia Colman.

Filmen er baseret på en roman af Graham Swift, og skrevet af Alice Birch, som tidligere har skrevet Lady Macbeth, men måske mest bemærkelsesværdigt er en af forfatteren bag serien Normale mennesker og den kommende 'Samtaler med venner'.

Brugernes anmeldelser

5,0

3 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: