Hvis ikke os, hvem så?

Censur 11
22. Sep 2011
124 min
Miracle
Wer wenn nicht wir
Billede
(© Miracle)
Billede
(© Miracle)
0.0 / 6
Brugere (0)
3.0 / 6
Medier (4)
Bedøm selv filmen:

I det tyske drama 'Hvis ikke os, hvem så?' kaster de studerende Bernward Vesper og Gudrun Ensslin sig ud i en lidenskabelig kærlighed i den kvælende atmosfære af et provinsielt Vesttyskland i begyndelsen af 60'erne.

Dedikeret til magten af det skrevne ord finder Bernward og Gudrun et bogforlag, hvis første udgivelse paradoksalt nok er en kontroversiel publikation af Bernwards fars tidligere arbejde, alment kendt og udstødt som værket af en berygtet nazistisk forfatter.

Bernward forsvarer sin fars evner, selv om han står i skyggen og lider under sin fars suspekte fortid. Gudrun stiller også indgående spørgsmål til sin egen fars rolle under Hitlers Tredje Rige.

Påvirkelige overfor den stigende rastløshed over samtiden, maner det unge par sig op og langer ud efter den voksende konformisme og benægtelse, der hersker omkring dem. Efter deres tumultagtige forhold er tæt på en brat afslutning på grund af Bernwards utroskab, begynder de på en frisk, da de i 1964 flytter til Vestberlin.

Her forener de kræfter med venstreorienterede forfattere og politiske aktivister og bliver en del af den voksende globale opstand med mottoet: "Hvis ikke os, hvem så? Hvis ikke nu, hvornår så?"

'Hvis ikke os, hvem så?' er baseret på den sande historie fra en eksplosiv æra.

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: