I, Tonya

Censur 11
25. Jan 2018
119 min
Nordisk Film
I, Tonya
Billede
(© Nordisk Film)
Billede
(© Nordisk Film)
0.0 / 6
Brugere (0)
4.7 / 6
Medier (6)
Bedøm selv filmen:

Komediedramaet 'I, Tonya' handler om Tonya Harding, der har dyrket skøjteløb, siden hendes kontante og direkte følelseskolde mor pressede hende til at starte som fireårig.

Som voksen er Tonya da også blandt nationens bedste, men hun er ulykkelig og forsøger at løsrive fra sig sit dominerende ophav ved at stikke af med barndomskæresten. Det ender galt, og snart er Tonya tilbage i den kontrollerede verden af piruetter og spandeks, hvor de andre deltagere nedgør hende for sin white trash-baggrund.

Den unge kvinde bider det i sig, kæmper videre, og efter mange nedture står Tonya på vippen til karrierens store gennembrud ved OL i 1994. Kun rivalen Nancy Kerrigan står i vejen, men så sker der noget. Nancy bliver overfaldet af en fremmed gerningsmand, og det ser hurtigt ud til, at forbrydelsen peger tilbage på Tonya...

'I, Tonya' blander to af tidens mest populære genrer, portrætfilmen og sportsdramaet, i den vanvittige og sande beretning om den kontroversielle skøjteløber, der chokerede verden med sine ufine metoder. Filmen er blevet kaldt ”Goodfellas on ice” og byder på et ekstremt kulørt karaktergalleri, der allerede har sikret en Golden Globe-sejr til Allison Janney.

Titelkarakteren spilles af den australske skønhed Margot Robbie, der i en alder af 27 allerede er en af branchens mest ombejlede kvinder efter mindelsesværdige roller i The Wolf of Wall Street samt superheltefilmen Suicide Squad. (Copyright: kino.dk)

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: