Idealisten

Censur 7
09. Apr 2015
114 min
SF Film
Idealisten
Billede
(© SF Film)
Billede
(© SF Film)
0.0 / 6
Brugere (0)
4.6 / 6
Medier (5)
Bedøm selv filmen:

'Idealisten' starter i koldkrigstidens 1968, hvor et amerikansk B-52 bombefly styrter ned i Grønland nær den amerikanske militærbase Thule Air Base. Flyet havde fire brintbomber i sin last, men regeringen får straks styr på oprydningen, og sagen er snart et overstået kapitel i Danmarkshistorien.

20 år senere støder en ung ihærdig radiojournalist ved navn Poul Brink på flere sammenfald af alvorlige sygdomstilfælde blandt de tidligere Thulearbejdere. Han begynder at grave i sagen og opdager snart, at sandheden bag flystyrtet er mere omfattende og langt mørkere end antaget. Den danske og amerikanske regering har god grund til at møde ham med larmende stilhed, men Brink har ikke tænkt sig at fortie noget.

Den danske spændingsfilm ’Idealisten’ omhandler højspændt politisk materiale på fod med 'Alle præsidentens mænd' og Kongekabale. Modsat sidstnævnte bygger Christina Rosendahls film på autentiske begivenheder, hvilket understøttes af et overbevisende arkivmateriale. I hovedrollen som Brink ses det danske stortalent Peter Plaugborg, der flankeres af Søren Malling. (copyright: kino.dk)

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: