Lumumba: Death of a P. - Raoul Peck - Event

11. Nov 1969
Kino.dk
(© Kino.dk)
Film Image
5.0 / 6
Brugere (1)
0.0 / 6
Medier (0)
Bedøm selv filmen:
Raoul Peck fortæller i sin dokumentar ‘Lumumba: Death of a Prophet’ om det pan-afrikanske ikon Patrice Lumumba (1925-1961).

Ikke kun biografisk og historisk, men også som en måde at afdække begivenhederne i 1960’ernes Congo fra hans egen erfaring og perspektiv.

Den Haiti-fødte filmskaber Raoul Peck, der bl.a. har fungeret som Haïtis kulturminister, føler en dyb forbindelse til perioden på grund af sin egen opvækst i Congo, og især pga. sine holdninger til den stormfulde uafhængighed efter årtiers blodigt og grusomt belgisk koloniherredømme. Den fransk uddannede Patrice Lumumba (1925-1961) blev fremtrædende efter at have arbejdet i fagforeninger og afsonet en fængselsdom. Herrefter blev han kendt som en ledende skikkelse i den congolesiske uafhængighedsbevægelse, inden han indtog hovedkontoret som premierminister.

Kampen om magten og vestlig mistænksomhed førte senere til hans fængsling og henrettelse under uklare omstændigheder. Efter hans død voksede Lumumba til at være en legende om den afrikanske antikoloniale bevægelse.

I sin film ser Peck tilbage på historierne, som de er blevet fortalt af hans mor, og han interviewer mennesker, der tog del i Lumumbas liv, med fokus på hans datter Juliana Lumumba.

Filmen bliver en poetisk hyldest til en helt, og som navnet antyder, til en profet fra den antikoloniale bevægelse.

Brugernes anmeldelser

5,0

1 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: