Mørkeland

Censur 11
22. Aug 2024
99 min
SF Studios
Mørkeland
Mørkeland
(© Anders Nicander / SF Studios)
Mørkeland
(© SF Studios)
Hvor meget glæder du dig til filmen?

Den politiske thriller 'Mørkeland' en efterfølgeren til Kongekabale fra 2004 og er ligeledes baseret på en roman af Niels Krause-Kjærs. Således fortsætter historien om journalisten Ulrik Torp og giver samtidig en ny status på demokratiets tilstand i Danmark.

'Mørkeland' tager sin begyndelse, da Torp efter en fyringsrunde og længere tid på kontanthjælp ender i virksomhedspraktik på sin tidligere arbejdsplads, Dagbladet, hvor hans gamle kollega og nu chefredaktør, Henrik Moll, beder ham dække et mord på en ung fuldmægtig i Indenrigsministeriet.

Sammen med to unge praktikanter kommer Torp på sporet af en lille kreds af tidligere politikere og topembedsmænd, der ikke skyr nogen midler for at sikre sig, at magten bliver på de rette hænder.

'Kongekabale' var Nikolaj Arcels spillefilmsdebut som instruktør, mens Mikkel Serup overtager instruktørtøjlerne på opfølgeren. Han har tidligere instrueret bl.a. Livvagterne (2009-2010) og Den bedste mand.

Anders W. Berthelsen er tilbage som Ulrik Torp. Han får selskab af bl.a. Nicolas Bro og Charlotte Munck, der også medvirkede i 'Kongekabale', mens nye ansigter bl.a. tæller Lene Maria Christensen, Tommy Kenter og Ina-Miriam Rosenbaum samt en række unge talenter.

Brugernes forventning

5,2

11 brugere