Nattens dæmoner

Censur 15
12. Sep 2013
112 min
Warner Bros.
The Conjuring
The Conjuring
(© Warner Bros. / The Conjuring)
Nattens dæmoner plakat
(© Warner Bros.)
5.4 / 6
Brugere (8)
4.0 / 6
Medier (5)
Bedøm selv filmen:

I gyserfilmen 'Nattens dæmoner' flytter Carolyn og Roger Parren med deres familie ind i en faldefærdig landejendom på Rhode Island. Kort tid efter begynder der at ske sære ting omkring dem, som efterhånden udvikler sig til mareridtslignende hændelser. 

Desperationen begynder så småt at melde sig hos den sagesløse familie, så Carolyn kontakter to anerkendte efterforskere af paranormale begivenheder, Ed og Lorraine Warren. 

Ed og Lorraine opdager snart, at hele området er hjemsøgt af et satanisk væsen, som har udset sig Parren-familien som mål. 

Samtlige involverede må ty til al deres kunnen og spirituelle styrke for at besejre den usynlige fjende, der truer med at udrydde dem alle. 

Instruktøren James Wan gjorde sig bemærket som fornyer af den ofte klichédrevne gysergenre, da han stod bag den første Saw-film fra 2004. 

Med ’Insidious’ (2010) udforskede han det dæmoniske, og det er den tematik, han viderebringer i ’Nattens dæmoner’, som tilmed skulle være inspireret af virkelige hændelser i 1971. 

De to hovedroller spilles af Vera Farmiga, der leverede et charmende bidrag til filmhistorien i ’Up in the Air’ (2009), og af Patrick Wilson, der er kendt fra ’Little Children’ (2006), ’Watchmen’ (2009) og ikke mindst ’Insidious’.

Brugernes anmeldelser

5,4

8 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: