Nightcrawler

Censur 15
30. Oct 2014
117 min
UIP
Nightcrawler
Billede
(© UIP)
Billede
(© UIP)
6.0 / 6
Brugere (1)
4.8 / 6
Medier (6)
Bedøm selv filmen:

Thrilleren 'Nightcrawler' handler om den arbejdsløse Lou Bloom, som på trods af ihærdige forsøg ikke kan finde et job.

Den indadvendte unge mand er ved at blive desperat, da han ved et tilfælde bliver uautoriseret kriminaljournalist og begynder at jage blodige historier. Trafikulykker, voldelige overfald og endda mord bliver hurtigt enspænderens levebrød samt første succesoplevelse i meget lang tid. Men det lyssky job sætter Bloom på en demoraliserende og ikke mindst ulovlig kurs gennem Los Angeles’ natteliv, og snart er journalisten involveret i et makabert mord. 

Den mørke thriller viser Jake Gyllenhaal i en ubehagelig rolle af hidtil usete dimensioner som en slags menneskelig blodhund, der jager nattens ulykker for at få et billede i kassen. Filmen stiller spørgsmålstegn ved mediernes sensationstørst og viser samtidig, hvor langt et menneske vil gå for den amerikanske drøm.

’Nightcrawler’ havde premiere på dette års filmfestival i Toronto, og her sammenlignede anmelderne Gyllenhaals præstation med Robert De Niro og Joaquin Phoenix, når de er bedst. Manuskriptforfatteren Dan Gilroy (The Bourne Legacy) debuterer som instruktør. (Copyright: kino.dk)

Brugernes anmeldelser

6,0

1 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: