The Nun

Censur 15
06. Sep 2018
96 min
Warner Bros.
The Nun
Billede
(© Warner Bros.)
Billede
(© Warner Bros.)
6.0 / 6
Brugere (2)
2.3 / 6
Medier (3)
Bedøm selv filmen:

Gyseren 'The Nun' er den femte film i The Conjuring-universet, der startede med Nattens dæmoner i 2013. Den nye fortælling giver forhistorien til den dæmoniske nonne fra Nattens dæmoner 2.

I et fjernt rumænsk kloster begår en nonne selvmord under mystiske omstændigheder. Fader Burke og en novice bliver derfor sendt til klosteret af Vatikanet for at efterforske sagen. På stedet møder de en vanhellig tilstedeværelse og en overnaturlig ondskab, som tager form af en dæmonisk nonne. De må nu sætte alt ind for at stoppe den.

Filmen udspiller sig i 1952 - altså 24 år før begivenhederne i 'Nattens dæmoner 2', der også kredser om den onde nonnens gerninger - men 'The Nun' er derfor også et selvstændigt værk.

Udover The Conjuring-filmene består serien også af de to film om den besatte dukke Annabelle fra 2014 og 2017. Det er forfatteren bag netop de to, som har skrevet 'The Nun'. Filmen har yderligere gysermesteren James Wan som producer.

'The Nun' benytter sig, ligesom sine forgængere i franchisen, af en effektiv blanding af uhyggelig stemning og chokerende elementer. (copyright: kino.dk)

Varm op til filmen med vores The Conjuring-podcast.

Brugernes anmeldelser

6,0

2 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: