Unge Astrid

Censur 7
31. Jan 2019
123 min
Nordisk Film
Unga Astrid
Film Image
(© Nordisk Film)
Film Image
(© Nordisk Film)
5.0 / 6
Brugere (1)
4.7 / 6
Medier (6)
Bedøm selv filmen:

Det svenske drama 'Unge Astrid' handler om den unge kvinde Astrid Lindgren længe før hun blev en af Nordens mest elskede forfattere.

Astrid vokser op i en lille svensk by i en helt almindelig og religiøs familie. Hun er sprælsk, mere fantasifuld end de andre piger, og drømmer om at komme væk og blive til noget.

Hun tager derfor med kyshånd imod udfordringen, da hun får en praktikplads på den lokale avis hos venindens far. Han ligger midt i en barsk skilsmisse, og snart opstår følelser mellem den voskne redaktør og den 16-årige pige.

Følelser, der får kæmpe konsekvenser for resten af Astrids liv, og som i sidste ende inspirerer til forfatterindens fremtidge værker.

'Unge Astrid' er en rørende coming of age-fortælling, der giver os et indblik i kvinden bag 'Emil fra Lønneberg' og 'Pippi Langstrømpe'. Filmen er instrueret af Pernille Fischer Christensen (En Soap) og har også Trine Dyrholm på rollelisten.

I den altoverskyggende rolle som Astrid ses Bille Augusts datter, Alba August, der formår at skildre en af litteraturens kæmper med både barnlig naivitet og rolig dybde. (copyright: kino.dk)

Brugernes anmeldelser

5,0

1 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: