Værk uden skaber

Censur 15
17. Apr 2019
188 min
UIP
Werk ohne Autor
Billede
(© UIP)
Billede
(© UIP)
6.0 / 6
Brugere (7)
5.0 / 6
Medier (3)
Bedøm selv filmen:

Det tyske drama 'Værk uden skaber' starter under krigen, hvor den lille dreng Kurt bliver vidne til nazismens rædsler mod hans kunstelskende, men sindsforvirrede tante.

Flere år senere er Kurt en ung aspirerende kunstner. Men selvom nazismen hører fortiden til, er det nye kommunistiske styre i Østtyskland ikke bedre, når det kommer til kunsten og dens rolle i samfundet.

Samtidig med at Kurt forsøger at finde sin kunstneriske stemme, forelsker han sig hovedkulds i den smukke Ellie, der ganske uvidende er skæbnesvangert knyttet til Kurts største barndomstraume. Ellies far, der er en velrespekteret læge, er nemlig forhenværende medlem af SS og stod bag umenneskelige forbrydelser.

'Værk uden skaber' er en historisk storfilm, der berører alt fra krigens traumer til sand kærlighed og ikke mindst kunstens position i et politisk klima. Handlingen er delvist fiktiv, men har ladet sig inspirere kraftigt af den virkelige kunstner Gerhard Richters liv.

Instruktøren Florian Henckel von Donnersmarck har tidligere stået bag det Oscar-vindende mesterværk De andres liv, der også foregik under Den kolde krig og ligeledes skildrede national splittelse. Med 'Værk uden skaber' er Donnersmarck tilbage i topform, hvilket har resulteret i to Oscar-nomineringer. (Copyright: kino.dk)

Brugernes anmeldelser

6,0

7 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: