100 års jubilæum: Filmskaber afslører den vigtigste ingrediens i Disney-film

Interview med folkene bag ’Ønsket’
Ønsket
(© Walt Disney Pictures)

Ønsket er Disneys nye animationsfilm, der fejrer 100-års jubilæet for franchisen. I filmen møder vi 17-årige Asha, som bliver spillet af den oscarvindende Ariana DeBose fra West Side Story

Da hendes by Rosas er i fare, beder hun stjernerne om hjælp, og den lille magiske stjerne star, kommer ned for at hjælpe hende. Sammen kæmper de mod den onde kong Magnifico, som bliver spillet af Chris Pine fra filmene Wonder Woman og Don’t Worry Darling.

I forbindelse med filmen har vi mødt producerne Peter Del Vecho og Juan Pablo Reyes, Instruktørerne Chris Buck og Fawn Veerasunthorn og manuskriptforfatter Jennifer Lee til et interview, som du kan se nederst i artiklen. 

Manuskriptforfatter Jennifer Lee siger om inspirationen bag ’Ønsket’:

- Vi startede med at tænke på det tema, der havde forbindelse til hinanden i mange af vores Disney-historier. Det var ønskets magt, det smukke i at ønske og ønskestjernen. Vi begyndte virkelig at tænke på, hvad det betyder at have et ønske i sit hjerte. 

- Enhver opdagelse eller opfindelse i verden starter med, at nogen har et ønske i sit hjerte, så vi synes, det var sådan et godt ord, der virkede så simpelt og genkendeligt som en del af Disney. 

- Samtidig er det også et meget komplekst ord, som kommer med stor risiko, med tab, med udfordringer og trusler, og det kommer med ekstraordinære præstationer. Det var sådan en spændende ting at udforske.

Ønsket
(© Walt Disney Pictures)

Også instruktør Chris Buck fortæller, at inspirationen kom fra, at de vidste, at de skulle lave en 100-års jubilæumsfilm og fejre dette. Så de kiggede tilbage på mange af de gamle Disney-film og fandt ud af, at det at ønske var et stort tema.

- Vi kiggede tilbage på 100 år med Disney-film og så fælles ting, men også den vigtigste fælles ting, som var en karakter, der ønskede til stjernerne.

Disney-film er fyldt med mange gode ting, men vi var nysgerrige på at vide, hvad den vigtigste ingrediens i en Disney-film er for producerne Juan Pablo Reyes og Peter Del Vecho. Til det svarede de:

- Hvad jeg elsker ved Disney-film er, at vi skaber en troværdig verden. Ikke nødvendigvis en realistisk verden, men en du kan fortabe dig i, imens du ser filmen. Og at du virkelig tror på, at stedet eksisterer. Alt hvad der skal være i en Disney-film, handler om glæde, håb og muligheder.

Instruktørerne Chris Buck og Fawn Veerasunthorn fremhæver vigtigheden af troværdige karakterer som den vigtigste ingrediens: 

- Først og fremmest er det karakterer. Troværdige karakterer. God musik er også en vigtig del. Det er derfor, ’Ønsket’ er en musical for at fejre 100 år. Disney-film har altid håb og inspiration, glæde og nysgerrighed, og en masse magi.

Ønsket
(© Walt Disney Pictures)

Manuskriptforfatter Jennifer Lee mener, at Disney-film bringer håb på forskellige måder, og fortæller hvordan de har hjulpet hende igennem svære tider i sit liv:

- ’Askepot’ var for mig en historie, der hjalp mig, da jeg blev mobbet som barn, og ’Bambi’ hjælper med tab, så jeg tror, at Disney-film giver dig lov til at føle ting, som er en del af at være menneskelig, og den sårbarhed du føler. De giver dig styrke og håb, uanset hvad der sker i verden.

Dejlige budskaber, må man sige her i juletiden, men hvorfor skal man se ’Ønsket’ i biografen? Det har producer Peter Del Vecho et godt svar på:

- Du griner højere i et rum fyldt med folk, du føler følelserne stærkere når du føler, at publikum kan føle forbindelse til skærmen. Så vores ønske er, at man ser filmen som vi gerne vil have det, og det er i biografen.

Dyk ned i Disneys 'Ønsket' og oplev selv den magi, der er blevet skabt af dette talentfulde hold.

’Ønsket’ kan ses i biografen fra den 7 .december. Find dine billetter herunder.