Alt vi ved om 'Dune 3' - fra handling og skuespillere til premieredato

Over 300.000 danskere har set 'Dune: Del 2' i biografen
Dune: Del 2
(© Warner Bros.)

Bemærk: Artiklen indeholder spoilers for 'Dune: Del 2'.

Næsten 350.000 danskere har allerede været i biografen og se den aktuelle storfilm Dune: Del 2.

Filmen er baseret på Frank Herberts mastodont romanforlæg fra 1965. Folk, der er bekendt med forfatteren, vil måske vide, at den har mange fortsættelser. Herunder ’Dune Messiah’ fra 1969 og ’Children of Dune’ fra 1976, mens hans søn Brian Herbert også har stået bag en lang række bøger i universet.

Dermed er potentialet til ’Dune: Del 3’ i den grad til stede, som studiet bag, Legendary, har bekræftet, at man arbejder på at udvikle filmen med instruktør Denis Villeneuve.

I artiklen herunder har vi samlet alt, vi ved om det kommende science fiction-projekt, som stadig er i et meget tidligt stadie.

Bemærk at universet også udvides med en serie, ’Dune: Prophecy’, som du kan læse mere om her.

Dune: Del 2
(© Warner Bros.)

Hvad handler ’Dune: Del 3’ om?

Dune: Del 1 og Del 2 er i deres udgangspunkt filmatiseringer af den første bog – selvfølgelig med en række ændringer, som oftest bliver foretaget når noget går fra papir til film.

Dermed ser det ud til, at ’Dune: Del 3’ tager sit udgangspunkt i bogen ’Dune: Messiah’, som igen har karakteren Paul Atreides (Timotheé Chalamet) i centrum.

I romanen udspiller historien sig 12 år efter afslutningen på hændelserne i ’Dune’. Paul Atreides indtager nu tronen som eneherskeren Emperor of the known universe og de fanatistiske Fremen tilbeder ham som frelseren Maud’Dib. Men den magtfulde position gør, at Atreides har mange fjender – ikke mindst fra de politiske huse, som han overtog tronen fra.

 

Hvad er status på filmen?

Warner Bros. har ikke officielt annonceret en tredje film. Det har produktionsselskabet Legendary dog gjort i starten af april, hvilket betyder, at projektet er i et meget tidligt stadie, men altså officielt er under udvikling. 

Det skal dog siges, at Warner Bros. heller ikke bekræftede Del 2, før den første film fik biografpremiere. Men med den nye films succes i biografer over hele verden, ser det økonomisk ud til at kunne betale sig for Warner Bros. at lave flere film i universet.

Denis Villeneuve har tillige afsløret, at han allerede skriver på manuskriptet til 'Dune: Del 3', der er baseret på romanforlæget ’Dune: Messiah’.

- Manuskriptet er næsten færdigt, men det er ikke færdigt. Det vil tage lidt tid endnu … Det er en drøm at lave en tredje film … det ville helt sikkert give mening for mig, har instruktøren udtalt til South Korean Press.

Kort tid efter filmens premiere afviste Villeneuve at tale yderligere ’Dune: Del 3’ i første omgang. Til Den of Geek sagde han:

- Jeg kan ikke lide at kommentere på ’Dune: Messiah’, fordi jeg skriver på den, og når jeg skriver, elsker jeg at holde mund, fordi det er en meget delikat tid, hvor ting er skrøbelige, og ideer udvikler sig. Jeg kan lide at tale om film, når de er levende, færdige, og stærke nok til selv at gå. ’Dune: Messiah’ er knapt nok et foster.

Dune: Del 2
(© Warner Bros.)

’Dune: Del 2’ introducerer central karakter i ’Dune: Del 3’

Det er værd at bemærke, at ’Dune: Del 2’ faktisk introducerer en karakter, som vil være central i Dune-universet fremadrettet. Nemlig Paul Atreides søster Alia. 

I ’Dune: Del 2’ er søsteren endnu ikke født, men kommunikere bl.a. med Pauls mor Lady Jessica (Rebecca Fergusson) som foster. I et drømmesyn møder Paul i midlertidigt Alia – spillet af Anya Taylor-Joy. En surprise-casting, som blev hemmeligholdt op til premieren.

Ved at caste Anya Taylor-Joy i den rolle, har man allerede skuespilleren på plads til Del 3, hvor Alia altså spiller en større rolle.

 

Hvornår får ’Dune: Del 3’ premiere?

I og med, at ’Dune: Del 3’ kun er vagt bekræftet hos produktionsselskabet Legendary, har projektet ingen officiel premieredato. 

Man skal nok derfor slå koldt vand i blodet. Denis Villeneuve har nemlig også udtalt, at han planlægger at lave mindst én anden film, før han vender tilbage til Dune-universet.

Dette kunne meget vel blive en filmatisering af Annie Jacobsens bog 'Nuclear War: A Scenario', som instruktøren også laver med Legendary.

Mellem de to første Dune-film var en pause på tre år. Derfor kunne en mulig premiere være i 2027 eller 2028, men hvis Villeneuve vælger at skyde optagelserne yderligere, grundet et andet projekt, så kan vi måske se frem til en dato i 2030. Hvilket måske ville give mening, da romanen ’Dune: Messiah’ som skrevet foregår 12 år efter ’Dune’.

 

Hvem medvirker med i ’Dune: Del 3’?

Vi antager, at flere fra den imponerende rolleliste vil gentage deres karakterer i næste film. Ikke mindst Timotheé Chalamet som Paul Atriedes, og altså den førnævnte Anya Taylor-Joy som søsteren Alia, som forventes at få en central rolle, som hun har i bogforlægget. 

Ligesom at Zendaya, Florence Pugh, Rebecca Ferguson og Josh Brolin også forventes at vende tilbage, da deres karakterer fortsat vil have afgørende roller i fortsættelsen.

 

'Dune: Del 2' kan ses i biografen nu - find billetter her.