Daniel Craig trækker overskrifter: Dyrker "meget eksplicit homos*x" i sin nye film

007-stjerne laver film med 'Call Me By Your Name'-instruktør
'Queer'
(© The Apartment)

Filmen Queer har netop haft sin verdenspremiere på den igangværende Venedig Film Festival.

Dramaet markerer Daniel Craigs første film tilbage på det store lærred efter sin afslutning som James Bond i No Time to Die 2021 og Netflix-filmen Glass Onion i 2022.

Og allerede efter først visning har filmen modtaget masser af roser - og ikke mindst Craigs præstation som karakteren Lee, der indleder et intenst forhold til den unge mand, Allerton (Drew Starkey), i 1950'ernes Mexico.

Netop det homoerotiske forhold mellem de to mænd har skabt flere reaktioner, da deres sexscener skulle være yderst eksplicitte.

Se et klip fra 'Queer' nederst i artiklen.

Det danske filmmagasin Ekko er i Venedig, og de kan bl.a. rapportere følgende i deres 5-stjernede omtale af filmen:

- Filmens sexscener er så eksplicitte, at de uundgåeligt vil vække debat: måden Craig fører sin hånd op ad partnerens ben og griber hans røv, den smule sæd, han giver Allerton i et kys efter et blowjob, mændenes stønnen og omfavnelse under analsex.

International presse har flere steder omtalt sexscenerne. IndieWire skriver bl.a., at 'Queer' indeholder: "De mest eksplicitte homosex scener, jeg kan huske, i en mainstream film".

'Queer' er instrueret af Luca Guadagnino, som tidligere har udforsket et homoerotisk forhold mellem to mænd i succesen Call Me By Your Name og senest var biografaktuel med tennis-trekantdramaet Challengers. Det er således også forfatteren bag sidstnævnte, Justin Kuritzkes, som har skrevet manuskriptet til 'Queer'.

Den er baseret på en bog af den legendariske instruktør William S. Burroughs, som i sin litteratur bl.a. skrev om sit eget stofmisbrug.

I Venedig forholdt Daniel Craig sig ligeledes til sexscenerne med sin 25 år yngre kollega Drew Starkey (via The Hollywood Reporter)

- Vi ved alle, at der ikke er noget intimt over at optage en sexscene på et filmset - det er et rum fuldt af mennesker, der ser på dig - så ville vi bare gøre det så rørende, ægte og naturligt som overhovedet muligt.

'Queer' afventer pt. en premieredato. I august sikrede filmselskabet A24 de amerikanske rettigheder til filmen.