Danmarks største filmfestival bliver endnu større: "Det er virkelig en milepæl"

CPH:DOX udrulles til 42 af landets kommuner
Livet og andre problemer
(© Jacob Sofussen)

CPH:DOX har over årene placeret sig som en mastodont i dansk filmfestivalsammenhæng, der med sit klare fokus på dokumentarfilmen som samtale-starter har markeret sig internationalt og lokalt.

Som navnet antyder har festivalen sine rødder i det københavnske, men siden 2021 fik den vokseværk til flere kommuner under et forsøgsprojekt kaldet DOX:DANMARK.

I 2024 udvides antallet af kommuner til 42, hvilket er langt over forventningerne fra festivalens egne folk. Det betyder, at Danmarks i forvejen største filmfestival målt på geografisk udbredelse, bliver endnu større.

Niklas Engstrøm, kunstnerisk direktør for CPH:DOX, siger i en pressemeddelelse:

- Det har været en smule overvældende at se, hvordan DOX:DANMARK bare er vokset og vokset siden projektets lancering. 

- Det viser jo, at der fortsat er en enorm interesse for dokumentarfilmen, og at landets kommuner virkelig har fået øjnene op for filmenes betydning for at skabe gode, inkluderende samtaler. 

- Vi havde en, synes vi selv, ambitiøs målsætning om at nå ud til 35 kommuner her i 2024, så at vi allerede nu samarbejder med 42 er simpelthen fantastisk. Det er virkelig en milepæl for DOX:DANMARK, udtaler Engstrøm.

Tidligere på måneden afslørede CPH:DOX i øvrigt årets åbningsfilm. Det bliver den danske dokumentarfilm 'Livet og andre problemer'. 

Åbningsgallaen afholdes 12. marts i København i Konservatoriets koncertsal, hvor instruktør Max Kestner og en lang række af filmens medvirkende også vil være til stede.

CPH:DOX løber i år fra 13.-24. marts 2024 med filmvisninger og events rundt omkring i København, mens DOX:DANMARK foregår sideløbende i de 42 kommuner. Eventprogrammet offentliggøres den 21. februar.