DC annoncerer 10 superhelte-projekter: Fra ny Superman og gyserfilm til Batman & Robin

Wow! Det her er et vildt line-up af superhelte!
Justice League Superman
(© Justice League / Warner Bros.)

DC's superhelteunivers på film og tv står til at få en total makeover.

I spidsen for det hele står filmskaberen James Gunn (Guardians of the Galaxy, The Suicide Squad) og producer Peter Safran. De er hyret ind af Warner Bros. til at være de kreative chefer for det kommende DC-univers - døbt DCU.

De to herrer har lavet en gennemgribende plan, der vil betyde et mere strømlinet og nøje planlagt line-up af tæt knyttede DC-titler, som alle vil have en overordnet og sammenhængende historie, som vi kender det fra Disneys MCU. De har allerede planlagt projekter 8-10 år ud i fremtiden.

 

LÆS OGSÅ: Ny DC-chef med iskoldt svar til møg ubehagelig Henry Cavill-fan

Gunn og Safran har netop nu præsenteret de første 10 titler i deres første fase, som de har valgt at kalde 'Chapter 1: God and Monsters'.

I første omgang skal vi i år have afviklet de sidste fire titler i "det gamle DCEU", der består af Shazam! 2, The Flash, Blue Beetle og Aquaman 2.

I James Gunns præsentationsvideo (se videoen nederst i artiklen) er det svært at aflæse, om disse inkarnationer af figurerne vil have en fremtid i det nye DCU. Én karakter/skuespiller er dog bekræftet til at fortsætte, nemlig Amanda Waller spillet af Viola Davis.

En række film baseret på DC's tegneserier vil få premiere udenfor den nye tidslinje, det drejer sig bl.a. om Matt Reeves The The Batman - Part II og Todd Philips Joker 2: Folie à Deux. Disse vil nu indgå under fanen 'DC Elseworlds'.

DCU's film og serier vil - som sagt - være tæt knyttet. Som noget nyt vil karaktererne dog også kunne optræde på tværs af i live-action og animation, det med den samme skuespiller.

Se listen med de 10 DC-projekter herunder:

 

Creature Commandos

James Gunn og Peter Safran skyder deres univers i gang med en animationsserie. 'Creature Commandos' bygger på et tegneserieoplæg om en gruppe monstre, der samles i kampen mod nazisterne.

Serien vil bestå af syv afsnit, der alle er skrevet af Gunn selv.

 

Waller

Her er tale om en spin-off-serie til Gunns egen DC-serie Peacemaker, der vil følge den moralsk tvetydige Amanda Weller, som leder regeringens specialenhed.

Weller spilles igen her af Viola Davis, der har optrådt flere gange i de tidligere DCEU-film, startende med Suicide Squad. Senest optrådte hun i Black Adam med Dwayne Johnson i titelrollen.

Flere karakterer fra 'Peacemaker' vil optræde i serien, der skrives af Christal Henry ('Watchmen') og Jeremy Carver, der stod bag DC-serien 'Doom Patrol', som for nyligt blev afsluttet efter fire sæsoner.

 

Superman: Legacy

Det nye DCU bliver for alvor sat i søen med en ny Superman-film, der skrives (og måske instrueres) af James Gunn.

Det bliver ikke en oprindelseshistorie, men derimod en fortælling om den unge Clark Kent, der skal balancere sit liv som menneskelig på Jorden med sin Krypton-arv.

Henry Cavill gentager ikke rollen som Superman, da man denne gang altså går efter en yngre skuespiller til at indtage posten som Man of Steel.

'Superman: Legacy' er sat til en biografpremiere den 11. juli 2025.

 

Lanterns

DC's Green Lanterns danner rammen for denne stort anlagte HBO-serie, der kommer til at få en prominent betydning for den samlede historie i DCU.

Lanterns som fanfavoritterne Hal Jordan og John Stewart vil danne fortrop i, hvad der i Safran og Gunns vision beskrives som en "jordnær" serie i stil med 'True Detective'.

 

The Authority

Filmen er baseret på et tegneserieoplæg fra slut-90'erne og følger et hold af superhelte, som benytter - hvad der beskrives som - ret ekstreme metoder i deres gerning for at beskytte kloden.

James Gunn forklarer i forbindelse med 'The Authority', at DCU ikke vil være stramt opdelt i gode og onde, men de vil også bevæge sig ind i moralske gråzoner.

 

Paradise Lost

En Game of Thrones-inspireret serie sat på Themyscira, der som bekendt er Wonder Womans fødeø, som kun bebos af kvinder.

Vi kan altså se frem til politiske intriger og magtkampe af de helt store i 'Paradise Lost', der vil udspille sig før Wonder Woman-filmene.

 

The Brave and the Bold

DCU's egen Batman-film bliver 'The Brave and the Bold', der henter sin titel direkte fra Grant Morrisons tegneserie af samme navn.

Her møder vi både Batman og Robin - sidstnævnte i skikkelse af Damian Wayne, Bruce Waynes søn, som han ikke vidste eksisterede.

Den unge og morderiske Damian er opdraget af snigmordere, mens fortællingen beskrives som en "meget speciel far-søn-historie".

Ben Affleck er ude som Batman, mens Robert Pattinson holder sig til sine The Batman-film. Dermed skal man her ud og finde en ny skuespiller til at indtage rollen som Gothams beskytter - og som Robin.

 

 

Booster Gold

HBO Max-serien er centreret om den unikke andenrangssuperhelt Booster Gold, der blev skabt i 1986.

Safran beskriver det som en taber fra fremtiden, der bruger basale gadgets og udstyr fra fremtiden til at fremstå som en superhelt. Gunn er gået så langt som at kalde det for et "imposter syndrom som en superhelt".

 

Supergirl: Woman of Tomorrow

Denne film har et nyt og meget anderledes take på historien om Supergirl, der er baseret på Tom Kings nyere miniserie om karakteren.

Hvor Superman ender på Jorden med elskende forældre, er Supergirl blevet opfostret med død og ødelæggelse omkring sig på hjemplanaten Krypton – inden hun ender på vores klode. Det bliver en noget mere brutal udgave af superhelten, end vi er vant til, forklarer Gunn.

 

Swamp Thing

Den sidste film i denne omgang - bemærk, at disse titler kun er en del af det såkaldte 'Chapter 1' - bliver 'Swamp Thing', der af Gunn beskrives som en gyserfilm.

Filmen vil i tone og genremæssigt skille sig ud fra de andre projekter, men vil i høj grad være en del af DCU's fremtid.

Historien bliver en oprindelsesfortælling om monstret Swamp Thing, der tidligere er levendegjort på både film og i tv.

De første rygter går på, at det bliver Indiana Jones 5-instruktør James Mangold, der skal stå bag den kommende film.

Se James Gunns videopræstentation af DCU og de 10 kommende projekter herunder:

(Kan du ikke se videoen herover, så tryk på linket her og tillad alle cookies)