DC flekser superhelte-musklerne: Hyrer Marvel-stjerneinstruktør som ny chef

Superheltegiganten har fået et nyt makkerpar
Guardians of the Galaxy Vol. 2 / Marvel Studios
(© Guardians of the Galaxy Vol. 2 / Marvel Studios)

Dwayne Johnson sagde i forbindelse med premieren på sin nye superheltefilm, Black Adam, at den ville ændre magtbalancen i DC's filmiske univers.

Nu ændres balancen også i ledelsen af selskabet. Således er filmskaberen James Gunn og produceren Peter Safran hyret som ledere af DC’s afdelinger for film, tv og animation fremover, og de bliver direktører for DC Studios, et nyt selskab under Warner Bros. Det skriver The Hollywood Reporter.

Dermed får Superman, Batman og Black Adam nye ”forældre”, hvilket sikkert vil være en fordel, da DC’s superheltefilm sammenlignet med konkurrenten Marvel Studios har manglet en generel retning.

 

LÆS OGSÅ: Se det første foto: Henry Cavill er tilbage som Superman

James Gunn har stået bag nogle af de bedste projekter i DC med The Suicide Squad og spinoff-serien Peacemaker. Men fik sit store gennembrud i genren med to af de mest populære Marvel-film, nemlig Guardians of the Galaxy 1-2.

Han har dog stadig et par projekter hos netop konkurrenten, idet Guardians of the Galaxy Vol. 3 er på vej i biografen, og der på Disney+ til november kan ses en jule-special med den gakkede, galaktiske gruppe.

Peter Safran har længe samarbejdet med Warner Bros og bl.a. produceret succeser som Shazam!Aquaman og Nattens dæmoner, og sammen med Gunn skal han have en finger med i de fleste kommende DC-produktioner.

Gunn vil især have det kreative ansvar, mens Safran vil have styring på den økonomiske del af foretagnet.

The Hollywood Reporter understreger, at der er én undtagelse i forhold til, hvilke DC-film det nye makkerpar skal overse. Det bliver nemlig Warner-cheferne De Luca and Pamela Abdy, der kører Joker: Folie a Deux i mål, mens det er uklart, hvorvidt det dystre univers fra Matt Reeves’ The Batman med diverse efterfølgere og serier skal være under Gunn og Safrans kontrol.

Der har således de senere uger været et rygte om, at Reeves er ved at udvikle et kæmpe univers omkring 'The Batman', der har en spinoff-serien med The Penguin på vej.

Det første projekt under Gunn og Safrans ledelse kunne meget vil blive en ny solofilm med Henry Cavills Superman.

Shazam! 2: Fury of the Gods får premiere den 16. marts 2023.

The Flash får biografpremiere den 22. juni 2023.

Aquaman and the Lost Kingdom får biografpremiere den 25. december 2023.