Det sker i biograferne: Ubegrænsede film, Champions League og smykkeudstilling

Seneste nyheder, begivenheder og tiltag
Unsplash
(© Corina Rainer / Unsplash)

Der sker meget i biograferne rundt omkring i landet. Nogle renoverer eller bygger sale, andre lancerer nye koncepter, abonnementstjenester og filmklubber.

Vi har samlet lidt til bunke og præsenterer forskellige tiltag fra nogle af biograferne på kino.dk.

Se listen over alle biografer på kino.dk her.

Fodbold Unlimited: FORMAT Biograf

Hvis du er fodboldfan, har FORMAT Biograf et koncept, du måske kunne være interesseret i. Det er nemlig muligt at se topfodbold fra Premier League og Champions League med abonnementet kaldet Fodbold Unlimited. Er du Brøndby-fan, kan du tilvælge deres kampe.

Abonnementet findes derfor i to varianter, og selvom sæsonen 2023/24 allerede er i fuld gang, er der masser af store kampe på vej, så måske Fodbold Unlimited vil være et.

Fodbold Unlimited Gul & Blå:

Gælder alle Brøndbys udebanekampe i Superligaen samt Premier League og Champions League (inkl. finale) kampe, som udvælges af FORMAT Biograf. Pris: 750 kr. for sæson 2023/24

Fodbold Unlimited Guld:

Gælder alle Premier League og Champions League kampe (inkl. finalen), som vises i FORMAT Biograf. Pris: 500 kr. for sæson 2023/24

 

Smykkeudstilling: Falkoner Bio, Nordisk Film Biografer Viborg, Nordisk Film Biografer Odense

Falkoner Bio Frederiksberg har gennemgået en omfattende renovering af foyerområdet, og det nye rum skal i første omgang bruges til en smykkeudstilling. Udstillingen, der har titlen JEWELLERY ∙ FILM ∙ MOMENTS, udforsker Hollywoods kærlighedsaffære med smykkebranchen, som har præget popkulturel, ikoniske underholdning gennem mere end 75 år. 

Her har 40 guldsmede, sølvsmede og smykkedesignere hver især fremstillet et smykke til deres foretrukne film eller streaming-serie. Resultatet bliver farvestrålende, kreativt og humoristisk, og det vil kunne opleves fra den 1. marts 2024 til den 30. maj 2024. 

Titlerne, der har inspireret smykkerne, spænder fra klassikere som 'Breakfast at Tiffanys' over storfilm som 'Titanic' og 'Ringenes Herre' til serier som 'Sex and the City'.

Senere på året rykker udstillingen til Nordisk Films biografer i Viborg og Odense.

Copa '71
'Copa '71' bliver vist på CPH:DOX i år (© CPH:DOX)

CPH:DOX Filmfestival: BIG BIO Nordhavn, Cafe Biografen, Cinemateket, Dagmar Teatret, Empire, Falkoner Biograf, Gloria Biograf, Grand Teatret, Nicolai Biograf

Danmarks største filmfestival med fokus på dokumentargenren er i år endnu større, og der vil være mulighed for at se film i hele 42 kommuner, når CPH:DOX afvikles for 21. gang den 13.-24. marts.

Det meste af festivalen foregår dog stadig i Københavnsområdet, og udover de enkelte filmvisninger, der består af over 200 håndplukkede titler, vil der være specielle events, talks og andre særlige arrangementer at se frem til.

 

BioPlus Unlimited, Nordisk Film Biografer

Sidste år lancerede Nordisk Film Biografer en abonnementstjeneste til deres 23 lokationer i Danmark. Dermed blev det muligt at gå lige så mange gange i biografer, som man lyster, for 229 kr. om måneden. 

Abonnementet gælder til biografernes særlige formater som helaftensfilm, 3D, og 4DX, og kan i øvrigt benyttes i alle sale, inklusive luksussæderne.

Dog er der visse begrænsninger for BioPlus Unlimited. Adgangen gælder ikke på særlige typer af events (fx visninger inkl. forplejning, gallapremiere, koncerter, live sport eller opera) og kan ikke kombineres med andre rabatter eller rabatordninger (fx Biografklub Danmark).