'Dune: Del 2' blæser anmelderne bagover: Se de første vilde reaktioner på storfilmen

De udenlandske kritikeres dom
Dune: Del 2
(© Warner Bros.)

Dune: Del 2 er blandt årets mest imødesete film - og Denis Villeneuves filmatisering af Frank Herberts science fiction-roman ser ikke ud til at skuffe. I hvert fald ikke, hvis man spørger de udenlandske anmeldere, som har fået lov til at se filmen før tid og dele deres meninger.

I Danmark har efterfølgeren til den seksdobbelte Oscar-vinder fra 2021 premiere den 28. februar. Hvis du allerede nu vil have en forsmag på, hvad kritikerne mener, kan du læse uddrag længere nede i artiklen.

Filmen ligger i skrivende stund med en gennemsnitlig score på 97 % friskhed på det amerikanske filmsite Rotten Tomatoes, hvilket betyder, at stort set alle 116 anmeldelser, der dags dato er at finde på sitet, har været begejstrede.

Richard Lawson, Vanity Fair

- Rig på storhed og tema som den er, er del 2 ofte overraskende smidig. Som filmskaber har Villeneuve længe haft problemer med at balancere plot med billede, men her får han næsten kalibreringen helt rigtig.

Michael Phillips, Chicago Tribune

- Hvad Villeneuve og co. opnår i 'Dune: Del 2' er lige så imponerende og, i sit højeste billedsprog, hypnotisk som del 1.

Johnny Oleksinski, New York Post

- Vores blockbuster-tørke er forbi takket være en strålende efterfølger, der foregår på en meget varm ørkenplanet.

Brian Truitt, USA Today

- Del 2 yder det kosmiske krigsskib retfærdighed med masser af svimlende billeder, alle de gigantiske sandorme, du nogensinde kunne ønske plus en dybere tematisk udforskning af magt, kolonialisme og religion.

Peter Bradshaw, The Guardian

- Dette er et ægte epos, og det er spændende at finde en filmskaber, der tænker så stort som dette.

Alonso Duralde, The Film Verdict

- Efter møjsommeligt at have placeret skakbrikkerne på brættet i den første 'Dune', sender Villenueve og medmanuskriptforfatter Jon Spaihts dem ud i strategiske alliancer og konflikter, og resultaterne er ofte bjergtagende.

'Dune: Del 2' har biografpremiere den 28. februar. Køb dine billetter herunder: