Efter stående bifald verden over: Hjerteskærende ny film rammer de danske biografer

Se traileren til 'Past Lives'
Past Lives
(© Past Lives / Scanbox)

Livets store valg og deres konsekvenser danner rammerne for det moderne romantiske drama Past Lives, der - efter overvældende positiv modtagelse, stående bifald verden over og to Oscar-nomineringer for bl.a. Bedste film - endelig rammer de danske biografer.

'Past Lives' følger de to dybt forbundne barndomsvenner Nora og Hae Sung, der bliver splittet fra hinanden, efter Noras familie emigrerer fra Sydkorea til Canada. 

To årtier senere bliver de to genforenet i New York, hvor Nora bor med sin amerikanske mand, i en skæbnesvanger uge. Her konfronteres de alle med valgene, der har formet deres liv og ikke mindst skæbnens magt. 

Se filmens trailer nederst.

'Past Lives' er skrevet og instrueret af debutanten Celine Song, der har en stærk personlig tilknytning til fortællingen, da hun som hovedkarakteren selv emigrerede fra Sydkorea med sin familie og i dag bor med sin amerikanske mand i New York.

I rollen som Nora finder man Greta Lee, som man bl.a. har kunne se i prisbelønnede serier som 'The Morning Show' og 'Girls'. Hun spiller overfor Decision to Leave-skuespilleren Teo Yoo og John Magaro, der var en af hovedrolleindehaverne i den anmelderoste western-drama First Cow.

Filmen fik flere stående bifald fra publikum til verdenspremieren på sidste års Sundance Film Festival, mens holdet også har modtaget stående bifald ved andre visninger verden over, ikke mindst da vi så filmen i Berlin sidste år.

'Past Lives' får biografpremiere den 21. marts og er en del af Biografklub Danmarks program. Køb dine billetter her på kino.dk.