Før biografpremieren: Ny dansk seriemorderfilm er en international succes

Jagten på en brutal morder går verden rundt
Billede
(© Englemageren / SF Studios)

Den danske krimi-thriller Englemageren har biografpremiere den 8. juni, men allerede inden sin danske premiere er seriemorder-filmen en international succes.

'Englemageren' er nemlig blevet solgt internationalt, hvorfor filmen med Julie R. Ølgaard og Roland Møller på morderjagt snart kan ses i mere end 40 lande verden over.

I en pressemeddelelse fra SF Studios lyder det bl.a., at det ikke mindst er filmfestivalerne i Berlin og Cannes, der har været med til at sikre det store salg af filmen.

 

LÆS OGSÅ: Trine Dyrholm er danmarkshistoriens største seriemorder i ny gyserfilm

Blandt de mange lande, finder man bl.a. store markeder som Indien, Sydamerika, Tyskland, Spanien og Italien, mens det i meddelelsen også lyder, at det forventes, at der bliver lukket salgsaftaler i bl.a. også USA indenfor de næste par måneder.

Filmen, der også er medforfattet og -instrueret af Julie R. Ølgaard, er ganske vist på dansk, men det forventes, at filmen vil blive dubbet og undertekstet til en lang række sprog, herunder til Hindi, Tamil, Telugu, Malayalam, Kannada, Bangla, Punjabi, Gujrati, Marathi, Bhojpuri og Urdu alene i Indien.

LÆS OGSÅ: Stor Hollywood-stjerne skal spille seriemorder på dansk teater

Julie R. Ølgaard, der også har produceret filmen, fortæller om det internationale salg:

- Da jeg først hørte, hvor mange lande 'Englemageren' er solgt til, var jeg ved at falde ned af stolen. 'Englemageren' er en film, der ligger mit hjerte meget nært og tanken om at folk i hele verden - bogstavelig talt - nu kommer til at se den, gør mig uendelig stolt og meget glad!

- Det er SÅ vildt og fantastisk, at vores film får et liv i hele verden. At Lauras historie og de vigtige tematikker kommer bredt ud og forhåbentlig får folk til at tænke sig om en ekstra gang - eller i det mindste skaber lidt debat og stof til eftertanke.

 

LÆS OGSÅ: Robert Pattinson spiller seriemorder i ny, stjernespækket komedie

Udover Julie R. Ølgaard og Roland Møller som kriminalbetjentene Laura og Jesper, finder man blandt de fremtrædende roller også navne som Christopher Læssø og Stine Stengade.

I krimien møder vi betjenten Laura, der er specialiseret i cyberkriminalitet. Hun er været sygemeldt grundet en fødselsdepression, men bliver pga. en sag om en sadistisk seriemorder trukket ind i efterforskningen, hvor hun også bliver mødt af egne indre dæmoner.

'Englemageren' har biografpremiere den 8. juni - find dine billetter her på kino.dk.