Første hjertevarme trailer: Bodil Jørgensen stråler i den nye danske film 'Rom'

Romantik i den italienske hovedstad
Rom
(© Paolo Ciriello / Scanbox)

Bodil Jørgensen er en af Danmarks mest elskede skuespillere, og det kunne godt se ud til at blive et nyt karrierehøjdepunkt i den danske film Rom.

Du kan se den første trailer og plakat til filmen nederst i artiklen.

'Rom' handler om Gerda og Kristoffer, der er taget på forlænget weekendtur til Rom for at fejre deres bryllupsdag og et langt ægteskab. De skal genopleve byen, hvor Gerda som ung gik på kunstskole. Men turen går ikke helt som forventet. 

Da parret møder Gerdas karismatiske kunstlærer og tidligere flamme, Johannes, havner Kristoffer på sidelinjen, mens Gerda jagter sin ungdom i Roms gader og stræder og må konfrontere fortidens spøgelser.

Bodil Jørgensen har hovedrollen som Gerda. Hendes tidligere roller spænder vidt – fra det komiske som All Inclusive, til det historiske i de to Hvidstengruppen-film og til gyset i 'Riget: Exodus'.

Overfor hende ses Kristian Halken som manden Kristoffer. Halken har medvirket i de populære serier 'Rejseholdet' og 'Badehotellet' samt i filmene Dirch og senest feel-good dramaet Miss Viborg. Halken har i øvrigt også været med til at forfatte 'Rom'.

Som sidste del af trekløveret ses den svenske skuespiller Rolf Lassgård, der spiller Bodil Jørgensens gamle flamme Johannes. Lassgård er en af sin generations dygtigste skuespillere og er herhjemme bl.a. kendt for titelrollen i En mand der hedder Ove og i Susanne Biers Efter brylluppet.

MOTOR har produceret filmen, der distribueres af Scanbox Entertainment. Den er en del af Biografklub Danmarks program.

'Rom' får biografpremiere den 22. februar.

Rom plakat