Fra manden bag 'Centrum' og 'Salsa': Ny ungdomsfilm vil chokere forældre

Jonas Risvig laver sin første spillefilm
Kontra
(© Jesper Christensen)

Jonas Risvig har skabt sig et navn inden for dansk ungdoms-tv med 'Salsa', 'Drenge', 'Grænser', 'Centrum' og 'ZUSA', der virkelig har formået at tale til sin målgruppe. Den tilgang tager han med sig i sin første spillefilm, Kontra, der får biografpremiere til september næste år.

Det skriver Risvig på sin Instagram-profil, som er blevet bakket op af en pressemeddelelse her til morgen.

I pressemeddelelsen står der, at Jonas Risvig har hentet inspiration til 'Kontra' gennem workshops, research og samtaler med over 100 unge over det seneste år. 

Han er gået målrettet efter autenticitet og troværdighed i både situationer, relationer, adfærd og følelser blandt de unge, og derfor har han også castet unge talenter i alle roller.

Det er den tilgang, der også i serieformatet har gjort, at Risvig anses som en af de fremmeste skabere af ungdoms-tv. 

Den 29-årige filmskaber har stort set uden budget ramt en nerve i ungdommen, der med autenticitet og nærvær kan siges at have revolutioneret formatet.

'Kontra' har de to unge debutanter Andrea Hjejle og Anna Lehrmann i hovedrollen, mens det store cast rundt om dem består af et miks af debutanter og tidligere kendinge fra Jonas Risvigs serier (bl.a. Safina Waldau og Ingrid Bjergkraft fra 'Salsa' og Signe Ida Poulsen fra 'Er du på?' samt Kasper Leisner som han arbejder med for første gang.)

Filmens handling beskrives som følger i pressemeddelelsen:

Outsiderne Fanny og Liljas største ønske er at blive populære på deres gymnasium. Det bliver starten på en tempofyldt rejse i jagten på en ny identitet, der kan åbne døre til både sex, fester og kærlighed. 

Men popularitet har en pris, og pigerne indser, at jo større en facade, man gemmer sig bag, desto længere væk kommer man fra sig selv.

I pressemeddelsen udtaler Jonas Risvig sig også om projektet:

- 'Kontra' bliver kulminationen på alle de serier jeg har skabt, samtidig med at det bliver et nyt kapitel for mig som instruktør. Den stikker kniven ind et sted, hvor forældre kommer til at blive chokeret, mens unge forhåbentligt endelig føler sig set. 

- Der er ikke mange der tør at tale om de ting som filmen handler om, og det er skam ikke min fortjeneste at vi forhåbentligt lykkes, men derimod målgruppen som har hjulpet med at skrive filmen. 

Udover sine ungdomsserier har Jonas Risvig arbejdet med en række af Danmarks største musikere, som han har instrueret og produceret musikvideoer for. Navnene tæller Suspekt, Medina, Christopher, Michael Falch, Scarlet Pleasure og Søs Fenger. Ydermere stod instruktøren i 2015 bag den prisvindende DR-dokumentarserie "Da Danmark blev Suspekt".

'Kontra' får biografpremiere den 19. september 2024.

Andrea Hjejle, Jonas Risvig og Anna Lehrmann
Andrea Hjejle, Jonas Risvig og Anna Lehrmann (© Kristine Pedersen)

Anbefalet til dig