Hollywood-stjerne var bange for ikke at være så god som Morten Grunwald

'Blackbird' er en genindspilning af Bille August-film
Blackbird / Sandrew Metronome
(© Sandrew Metronome)

I denne uge er der premiere på Blackbird, en film om en dødeligt syg mor, som samler sin familie til et sidste møde, inden hun vil have foretaget aktiv dødshjælp.

Hvis plottet lyder bekendt, er det måske fordi filmen bygger på det danske drama Stille hjerte fra 2014, hvor døende Ghita Nørby inviterer sin familie til en sidste nadver.

'Stille hjerte' blev instrueret af Bille August og skrevet af Christian Torpe, og det er sidstnævnte, der har taget sit manuskript med til udlandet.

Blackbird / Sandrew Metronome

Notting Hill-instruktøren Roger Michell står i spidsen for den nye film, der har store stjerner som Susan Sarandon, Sam Neill, Kate Winslet og Mia Wasikowska på rollelisten.

De overtager fra vores danske rollebesætning bestående af Paprika Steen, Danica Curcic, Ghita Nørby, Pilou Asbæk, Jens Albinus og Morten Grunwald.

Sidstnævntes rolle som faren, der skal udføre den aktive dødshjælp, bliver portrætteret af Hollywood-stjernen Sam Neill (Jurassic Park) i genindspilningen, som med vilje har valgt IKKE at se den danske version:

- Jeg besluttede mig for ikke at se den. Jeg kommer nok til at se den, men jeg er bare bange for, at ham, der spiller min rolle, er bedre end mig, som Neill fortalte kino.dk på et pressemøde ved filmfestivalen i Toronto for halvandet år siden.

Instruktøren Roger Michell stemmede dengang i:

- Jeg så med vilje ikke den oprindelige film. Jeg kommer nok til at se den, når først 'Blackbird' er ude, og det glæder jeg mig til. Men jeg ville ikke lade mig binde af, hvad jeg hører, er en dejlig film.

Michell roste dog den den danske manuskriptforfatter, der var en væsentlig del af genindspilningen.

- Jeg arbejdede meget sammen med Christian Torpe, som også har skrevet den oprindelige film. Gennem hans genialitet har jeg en forbindelse.

Blackbird får dansk biografpremiere den 12. maj.