Husker du udvekslingsstudenten fra 'American Pie'? Sådan ser Nadia ud i dag

25 år senere
Nadia i American Pie
(© Universal Pictures)

American Pie blev ikke bare en film – det blev et fænomen.

Komedien ramte lige ned i hjertet af teenageårenes akavede øjeblikke, særligt når det handlede om sex og de første skridt ind i voksenlivet. Med sin grænseoverskridende humor og uforglemmelige karakterer fik den 90'ernes teenagere til både at grine og krumme tæer.

Da den havde premiere i 1999, fangede den essensen af ungdomskulturen og skabte en bølge, der ikke kun førte til flere efterfølgere, men også sikrede filmen en plads i populærkulturen. 

Det var en film, man talte om – og stadig taler om i dag.

Udover de fire venner Jim, Oz, Kevin og Finch – og deres primus motor for problemer, Steve Stifler – er der måske én specifik karakter, som særligt gjorde indtryk på de unge teenagere, der så filmen: En vis udvekslingsstudent fra Tjekkiet ved navn Nadia.

Steve Stifler: "Fuck me! There's gonna be an Eastern European chick naked in your house and you're not gonna do anything about that?"

Jim: "What am I going to do? Huh? Broadcast her over the internet?"

Steve Stifler: "Yeah!"

Og med de ord er scenen sat for en af de mest mindeværdige sekvenser i den populære franchise – en sekvens fyldt med nogle af de mest grænseoverskridende og tåkrummende øjeblikke i hele serien. 

Det ender naturligvis katastrofalt for Jim, og hans forhold til Nadia udvikler sig ikke efterfølgende. Men hvor er Nadia nu? Eller rettere sagt, hvor er skuespillerinden Shannon Elizabeth i dag?

Efter succesen med 'American Pie' fik Shannon Elizabeth flere roller på det store lærred. Hun kunne blandt andet ses i film som Scary Movie, Love Actually og selvfølgelig gentog hun rollen som Nadia i American Pie 2 og senere i American Pie: Reunion fra 2012.

Shannon Elizabeth er nu fyldt 51 år, og selvom hun stadig vender tilbage til skuespillet med jævne mellemrum, har hun i dag fokus på helt andre interesser.

Udover at have stiftet en organisation, der redder hjemløse dyr, har hun skabt sig en karriere inden for kortspillet poker. Det, der startede som en hobby, udviklede sig til en professionel karriere, hvor hun endda er blevet kaldt en af de bedste pokerspillere blandt kendisser.

Shannon Elizabeth fortsætter derfor med at imponere, ikke kun som Nadia, men også som en forkæmper for dyrevelfærd, der tilmed kan uddele en røvfuld i poker. At hun stadig kan vække lidt teenageforelskelse 25 år senere, er forståeligt. 

Vil du vide mere om 'American Pie' og ikke mindst de kontroversielle scener a la dem med Nadia, dykkede vi ned i filmen sidste år i kino.dk's podcast Spotlight, som du kan lytte til herunder:

 

Se billeder fra Shannon Elizabeths Instagram-profil herunder: