Ikke til at fatte: Ny spilfilmatisering er baseret på virkelig historie

Gran Turismo har en overraskende tilgang
Gran Turismo
(© Sony Pictures)

Da vi første gang hørte om, at der ville blive lavet en filmatisering af den ikoniske PlayStation-spilserie Gran Turismo, var tanken, at der da ikke var meget historie at tage udgangspunkt i fra baggrundsmaterialet.

Ville filmen blive som Need for Speed fra 2014, hvor al historie omkring de hurtige biler var opdigtet til lejligheden? Eller ville det blot blive et to timer langt racerløb uden nævneværdig, menneskelig vinkel?

Svaret er ingen af delene. Filmskaberne har nemlig valgt at gribe historien helt anderledes an. De har nemlig valgt at fokusere på den sande historie om Jann Mardenborough, en helt almindelig teenager, der spiller 'Gran Turismo'. 

Hans ganske særlige talent for spillet sender ham videre til den ultimative konkurrence i kampen om at blive professionel racerkører. Og derved er der tale om lidt af en metavinkel, da filmen handler om en person, der spiller det spil, som filmen bygger på.

Men også en ret utrolig historie om en passion for racerløb og en drøm om en professionel karriere, der pludselig er inden for rækkevidde. Men som videoen nederst i artiklen beskriver, er det ingen let vej ind i professionel motorsport, især ikke hvis man blot har siddet i sofaen foran PlayStation-konsollen.

Helt vildt, når man tænker på de fysiske og psykiske krav, der stilles til føreren af en racerbil med voldsom G-påvirkning og konstant koncentration.

Archie Madekwe fra bl.a. gyseren Midsommar har hovedrollen som Jann Mardenborough, og ved hans side står David Harbour og Orlando Bloom, som alle udtaler sig i videoen nederst. Blandt birollerne er også Spice Girl-stjernen, Geri Horner (tidligere Halliwell), Djimon Hounsou og Takehiro Hira.

Gran Turismo får biografpremiere den 17. august.

Anbefalet til dig