Joaquin Phoenix fik kolde fødder: Nu kan han blive sagsøgt

Skuespiller forlod film fem dage før optagelserne
Warner Bros. (Joker)
(© Warner Bros. (Joker))

Joaquin Phoenix' exit fra en ny film kun fem dage før optagelse har skabt chokbølger i Hollywood.

Især producerne har reageret. En studiechef fortæller til The Hollywood Reporter, at skuespillerens valg har "skabt en enorm mængde af forargelse". 

Phoenix' afgang har betydet, at filmen potentielt falder helt fra hinanden. Ikke mindst fordi han har været en central del af skabelsen, hvilket instruktøren Todd Haynes tidligere har udtalt.

Filmen ville have budt på Joaquin Phoenix' første homoseksuelle rolle. Hvorvidt det netop er denne debut, som har givet stjernen kolde fødder, vides ikke.

Planen var også, at den skulle indeholde en del grafisk sex mellem mænd, hvilket formentlig ville betyde en høj censur i USA på NC-17.

Det forlyder nu, at der kan komme et retsligt efterspil på hele situationen, ifølge kilder hos The Hollywood Reporter.

To kilder fortæller også til mediet, at det ikke er første gang, at Phoenix har truet med at forlade et projekt. Det samme var tilfældet med Napoleon fra sidste år og tidligere The Master fra 2012.

Det vil ikke være første gang, at en skuespiller ender i retten mod et filmstudie. Eksempelvis oplevede Kim Basinger det i 1993, da hun forlod filmen 'Boxing Helena' - og blev beordret til at betale knapt ni millioner dollars i erstatning til Main Line Pictures. Der blev senere indgået et forlig, der landede på 3,8 millioner dollars.

Joaquin Phoenix har i oktober premiere på den ventede Joker 2, hvilket formentlig vil gøre det svært for nogen producere at få skuespilleren placeret på en sort liste. Han vil simpelthen være for populær til ikke at arbejde med. 

Den første Joker-film indbragte Phoenix en Oscar-statuette for Bedste mandlige hovedrolle, og filmen indspillede over 1 mia. dollars på verdensplan. Forventningerne til efterfølgeren er derfor høje.

En agent - uafhængig af Phoenix - udtaler også, at en potentiel million-erstatning for Todd Haynes-filmen vil være peanuts for stjernen, der nemlig står til at få en god løncheck for 'Joker 2'.

'Joker 2: Folie à Deux' får dansk biografpremiere den 2. oktober.