Johnny Depps comeback? Ny film får syv minutters stående klapsalver

Stjernen var rørt til tårer
Billede
(© Why Not Productions)

Filmfestivalen i Cannes blev tirsdag skudt i gang med stjernestøv på den røde løber, hvor både danske Mads Mikkelsen befandt sig sammen med en række Hollywood-navne som Michael Douglas og Brie Larson. Men manges øjne var rettet mod kontroversielle Johnny Depp.

Den 59-årige filmstjerne, der har været igennem en ækel retssag mod ekshustruen Amber Heard for offentligt skue, virkede da også noget overvældet, da han indtog løberen i Cannes i forbindelse med verdenspremieren på hans nye film, Jeanne du Barry.

Fans stod nemlig klar og råbte hans navn, mens der blevet taget selfies og skrevet autografer. Og efter visningen af filmen modtog Depp og filmens øvrige hold syv minutters stående bifald fra det gallaklædte publikum. Det skriver bl.a. Variety.

 

Læs også: Viggo Mortensen får rolle i ny Hollywood-film om historisk snigmord

Hverken Depp eller filmens instruktør Maïwenn kunne holde tårerne tilbage. Sidstnævnte er også et kontroversielt navn, da hun for nyligt spyttede på en journalist, der efterfølgende har lagt sag an imod hende.

Ikke desto mindre blev filmen vel modtaget i det sydfranske. Instruktøren spiller selv titelrollen som en kurtisane, der bliver sat til at forføre kongen, Louis XV (spillet af Depp, der taler flydende fransk), og mens deres forhold udvikler sig til noget helt specielt, bliver Jeannes moderne tilgang til etikette ikke vel modtaget blandt alle i hoffet.

Kino.dk's Daniel Bentien er med på festivalen og fik set filmen, der i sig selv ikke er kontroversiel, men en storslået historisk fortælling med kostumer, intriger og alt, hvad den slags film fra 1700-tallets Frankrig bør indeholde.

Den er relevant for et moderne publikum i den henseende, at de spæde skridt i retning af marginalt mere ligestilling blev taget her. Og Jeanne bliver symbolet på den forandring, der fører til revolution og monarkiets fald.

 

Læs også: Efter triumf i USA: Sidste chance for at se dansk bestsellerfilmatisering i biografen

Johnny Depps rolle lægger i sin natur ikke op til de store følelser (det lader Maïwenn sin egen karakter om at udvise), men han er overbevisende og karismatisk, som man er vant til. Højdepunktet skuespillermæssigt var dog for undertegnede den franske skuespiller Benjamin Lavernhe, der spiller kongens højre hånd. Hans præstation vil stå som filmens mest underspillede, men i sidste ende nok mest humoristiske og dybfølte.

Hvorvidt filmen bliver det comeback, Johnny Depp håber på, vides ikke, men det lader til, at han stadig har masser af fans i Europa. Spørgsmålet er selvfølgelig, om Hollywood på sigt tager ham til nåde.

Selvom filmens indhold ikke er kontroversielt, er det et debatskabende valg af Cannes-ledelsen at lade 'Jeanne du Barry' åbne festivalen, men samtidig en smart måde at skabe noget omtale – bare se denne artikel.

Jeanne du Barry er ikke planlagt til dansk biografpremiere.