Kevin Costner om kvinderne i sin nye film: "Folk er overraskede"

Vi har talt med den legendariske filmskaber
Horizon: En amerikansk saga
(© SF Studios)

Kevin Costner er tilbage i biografen med en ny film som både instruktør, forfatter og skuespiller.

I den forbindelse har vi haft fornøjelsen af at tale med den ikoniske filmskaber om hans drømmeprojekt, som er finansieret ud af egen lomme, western-eposet Horizon: En amerikansk saga.

Filmen foregår i midten af 1800-tallet og handler om de amerikanske bosættelser mod vest, den amerikanske borgerkrig og skabelsen af det kommende USA.

Faktisk er 'Horizon: En amerikansk saga' blot første del af en serie af planlagt fire storfilm, hvor den anden allerede har biografpremiere den 15. august i år.

Vi mødte Kevin Costner over en digital Zoom-forbindelse, hvor det bl.a. blev til en snak om at vise den til publikum for første gang, om at have fokus på kvinderne i den vilde vest, om sit syn på filmkunst og om at caste sin søn Hayes Costner i en rolle i filmen.

- Folk var overraskede over, at kvinderne spiller en så vigtig rolle i den. Jeg er ikke, for kvinder skal altid have en plads. De har haft minimal eksponering i denne genre. 

- Du har ingen Vesten uden kvinder. De blev sendt af sted, ofte imod deres egne, frie vilje, og de arbejdede sig selv til døde. Alle historier har en gennemgående kvinde, fortæller Kevin Costner til kino.dk.

Stjernen fortalte også, at Horizon var den mest krævende filmoptagelse i karrieren, hvor han sammenligner med klassikerne Danser med ulve og Wyatt Earp (som han dog ikke selv har instrueret), der begge havde flere produktionsdage til rådighed.

Se hele interviewet herunder, og find dine billetter til Horizon: En amerikansk saga her på kino.dk:

Køb billetter