Legendarisk 79-årig filmskaber har lavet karrierens næstbedste film

'Furiosa: A Mad Max Saga' har haft sin verdenspremiere på Cannes
Furiosa: A Mad Max Saga
(© Warner Bros.)

I går rullede Cannes den røde løber ud for den 79-årige instruktør George Miller og hans skuespillere fra den nye film Furiosa: A Mad Max Saga. Der var således stjernestøv på Croisetten, hvor især Anya Taylor-Joy og Chris Hemsworth trak overskrifter.

Og folk var glade for den australske filmskabers nyeste værk. Hele syv minutter og 50 sekunders stående applaus blev det til i salen, hvor især titelpersonen Taylor-Joy blev fremhævet. Se videoen nederst, hvor du kan få en fornemmelse af stemningen i salen.

De første reaktioner på 'Furiosa: A Mad Max Saga' fra de heldige anmelder-kartofler, som allerede havde set filmen før Cannes, var gode, og deres kolleger på filmfestivalen er fulgt trop.

Faktisk ligger filmen i skrivende stund til en score på 82 på Meta Critic, der samler anmeldelser fra nær og fjern. 

Det gør den til George Millers næstbedste film målt på gennemsnit, kun overgået af forgængeren Mad Max: Fury Road fra 2015 på 90 %.

Efter Furiosa kommer dramaet Lorenzo's Oil, Happy Feet og The Road Warrior (også kendt som 'Mad Max 2').

Blandt de foreløbige anmeldelser af filmen skriver kritikerne:

RogerEbert.com

- Miller er her ikke for tarveligt melodrama, algoritmisk plotning eller kunst designet til den lille skærm. "Furiosa" har til formål at blæse dig væk. Og det gør den. Til Valhalla og videre.

The New York Times:

- Miller er så vildt opfindsom en filmskaber, at det har været let at glemme, at han bliver ved med at lave film om livets afslutning, som vi kender det. Det er et brag at se hans karakterer kæmpe om olie, vand og kvinder, men selvom jeg længe har tænkt på ham som en stor filmskaber, er det kun med "Furiosa", at jeg nu forstår, at han også er en undergangsprofet, der sparker røv.

MovieZine:

- ’Furiosa: A Mad Max Saga’ er en brutal post-apokalyptisk historie, der ikke sparer på krudtet. Filmen accelererer fra start og indfrier alle forventninger undervejs. Den formår også den bedrift at matche sin forgænger og næsten endda overgå den. Men kun næsten.

Filmen fortæller forhistorien om krigeren Imperator Furiosa. Mens verden falder, bliver den unge Furiosa revet fra "mange mødres grønne sted" og over i hænderne på en biker-horde ledet af Warlord Dementus. 

Mens to tyranner kæmper for dominans over citadellet, overlever Furiosa mange prøvelser, da hun planlægger sin vej hjem gennem ødemarken.

'Furiosa: A Mad Max Story' får dansk biografpremiere den 22. maj. Køb dine billetter her på kino.dk.