Mads Mikkelsen er ukendelig på de første billeder fra ny film af 'Blinkende lygter'-instruktør

Optager på Fyn lige nu
M&M Productions Blinkende lygter
(© M&M Productions / Blinkende lygter)

Forleden blev de første detajler om Anders Thomas Jensens kommende danske film offentliggjort.

Titlen bliver 'Den sidste viking' og rollelisten bugner med store danske stjerner; Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Lars Brygmann, Sofie Gråbøl, Bodil Jørgensen, Søren Malling, Nicolas Bro, Lars Ranthe, Kardo Razzazi og Peter Düring.

Nu er de første billeder fra optagelserne så sluppet ud - og her kan man bl.a. se Mads Mikkelsen med et stort krøllet hår.

Anders Thomas Jensen har for vane at udsætte Mads Mikkelsen for diverse make-up-udklædninger. I 'Blinkende lygter' havde skuespilleren en brækket næse, i 'De grønne slagtere' havde karakteren Svend-Sved meget høje tindinger og i 'Mænd og høns' fik han lavet en læbe-ganespalte.

'Den sidste viking' er ingen undtagelse. På billederne ses Mads Mikkelsen således med et stort krøllet hår, briller og et plaster i panden.

Se billederne nederst.

Anders Thomas Jensen har både skrevet og instruerer filmen, der er hans første siden 2020, hvor Retfærdighedens Ryttere havde premiere.

'Den sidste viking' er i disse dage ved at blive optaget på Fyn, mens filmholdet om et par uger tager til Sverige, hvor de resterende optagelser finder sted.

'Den sidste viking' følger Anker (Nikolaj Lie Kaas), som løslades efter 14 år i fængsel for røveri.

Ankers bror Manfred (Mads Mikkelsen) er den eneste, som ved, hvor pengene fra røveriet er. Han er imidlertid blevet ramt af en psykisk lidelse, der gør, at han ikke længere husker, hvor de er gemt.

Sammen begiver brødrerene sig nu ud på en overraskende rejse - både for at finde pengene, men også for at opdage, hvem de selv er.

'Den sidste viking' har biografpremiere til efteråret 2025.