Nolan har set 'Dune 2': Sammenligner den med ikonisk sci-fi-fortsættelse

Lad hypen begynde!
Dune: Del 2
(© Warner Bros.)

Christopher Nolan behøver næppe nogen introduktion. Den britiske instruktør har stået bag nogle af de største film i det 21. århundrede. Vi taler The Dark Knight-trilogien, 'Inception', 'Dunkirk', 'Interstellar' og senest 'Oppenheimer' - som ligger lunt i svinget til flere Oscars.

Men Nolan er ikke kun en dygtig filmskaber - han er også virkelig skarp filmnørd, der både har dyrker og har styr på filmhistorien.

Så når Christopher Nolan udtaler sig om film, så lytter vi. Nu har instruktøren været så heldig at se den ventede sci-fi-storfilm Dune: Del 2 før alle os andre - og har givet oplevelsen et par ord med på vejen.

I forbindelse med en særvisning af Tenet afholdt Nolan efterfølgende en såkaldt talk med Dune 2-instruktør Denis Villeneuve. Og her sammenligner Nolan den kommende fortsættelse med intet mindre end Star Wars: The Empire Strikes Back - filmhistoriens måske bedste science fiction-film? I hvert fald en af de mest populære!

I et klip, som Raiders of the Lost Ark Podcast har delt, udtaler den britiske filmskaber følgende:

- Jeg tror ikke, at jeg siger for meget, hvis jeg siger, at hvis 'Dune: Del 1' var 'Star Wars', så er det her i den grad 'The Empire Strikes Back', hvilket er min favorit Star Wars-film.

- Jeg synes, at det er en fantastisk, spændende udvidelse af alle de ting, som blev introduceret i den første film. 

Denis Villeneuve var meget beæret og kaldte det et "kæmpe kompliment".

'Dune: Del 2' udforsker den unge hertug Paul Atreides mystiske rejse, hvor han forenes med Chani og fremenerne, mens han er på hævnens krigssti mod de sammensvorne, der ødelagde hans familie. 

Da han står foran et valg mellem sit livs kærlighed og universitets skæbne, gør han alt for at forhindre en frygtelig fremtid. 

Instruktør Denis Villeneuve har udtalt, at i denne anden film vil Zendayas figur Chani, der er en del af fremen-folket, få meget mere spilletid.

Hvis man i øvrigt vil have flere film- og serietips fra Nolan, så anbefalede han i sidste uge serien 'The Curse' med Emma Stone. Læs mere om det her.

'Dune: Del 2' får premiere den 28. februar - forsalget er startet her.

Fra den 9. februar er det også muligt, at se/gense 'Dune: Del 1' i de danske biografer.