Ny stor dansk familiefilm om folkekær bornholmsk trold er på vej

Storstilet filmatisering for hele familien
Krølle Bølle
(© Scanbox)

I år er det præcis 80 år siden, at Ludvig Mahler opfandt den krølhalede trold Krølle Bølle fra Bornholm.

Nepenthe Film og Scanbox Entertainment har nu offentliggjort, at vi til efterårsferien i 2026 vil kunne opleve den elskede figur på det store lærred, når der udgives en stort anlagt dansk familiefilm baseret på den berømte billedbog fra 1946.

Filmen vil blande animation og live-action, når der springes op og ned mellem den underjordiske troldeverden og livet blandt mennesker i et moderne Danmark.

På rollelisten ses en række kendte navne, der vil dukke op enten foran kameraet eller som stemme til det store persongalleri af trolde. Blandt dem er Rasmus Botoft, Kjeld Nørgaard, Troels Malling, Ellen Hillingsø, Mille Lehfeldt, Hadi Ka-Koush m.fl.

Filmen vil følge titelkarakteren Krølle Bølle, der bor med sin familie under jorden på det nordligste Bornholm. Hele troldesamfundet holder sig under jorden, da livet oppe er farligt for trolde. Under jorden går livet sin gang med sjove flyveture på flagermus og forberedelserne til årets store hulemesterceremoni. 

En dag begynder det at buldre igennem troldegangene. Noget truer dem fra oven. Krølle Bølle sniger sig en dag op mod menneskeverdenen for at se, hvad der sker. Men uanet er hans lillesøster Krølle Borra fulgt efter ham, og sammen må bror og søster nu trodse alle regler og for første gang stå ansigt til ansigt med livet oppe over jorden.

Optagelserne til filmen om trolden, der har givet navn til alt fra flødeis til bamser til snackbarer til forskningsprojekter, er netop gået i gang på Bornholm med instruktør Jan Rahbek i spidsen, som tidligere har instrueret den danske animationsfilm Marco Macaco samt den animerede DR-serie 'Superhelten Sprinter Galor'.

'Krølle Bølle' forventes at få biografpremiere til oktober 2026.