Ny storfilm er en stærk cocktail: "Forestil dig, hvis Tarantino lavede 'Braveheart'"

Interview med Ulrich Thomsen om 'Stockholm Bloodbath'
Stockholm Bloodbath
(© Scanbox Entertainment)

”Forestil dig, hvis Tarantino lavede Braveheart”. Sådan beskriver den danske skuespiller Ulrich Thomsen sin nye storfilm Stockholm Bloodbath... og hvad ligger der så i det? 

Jo, den premiereaktuelle film med en stor, international rollebesætning blander det morsomme og selvbevidste med ægte, historiske begivenheder fra Skandinavien anno 1520.

Se vores interview med Thomsen nederst i artiklen.

I hævnfilmen følger man således Anne og Freja, der søger hævn over de mænd, som myrdede deres familie.

Deres rejse ender i Stockholm, hvor de bliver draget ind i en politisk magtkamp mellem Sverige og Danmark.

Ulrich Thomsen spiller den autentiske rolle som Hemming Gadh, der agerer kongelig spion og diplomat, og på den måde fremstår han som en karakter, man ikke rigtig ved, hvor man har. Eller som Thomsen formulerer det i interviewet:

- Han var denne her spion, der var på begge sider. Han var diplomat, nok mere end spion, ville man nok kalde det. Han har den replik i filmen, at ”hvis du ikke vælger side, så er du sikker på at ende på den vindende side”.

'Stockholm Bloodbath' indeholder som tidligere nævnt en særlig blanding af humor og historisk drama, og samtidig er det en actionfilm. Som Ulrich Thomsen formulerer det:

- Det er altid en svær balance, det der med at blande humor og alvor. Jeg synes, det fungerer her, og det var jeg glædeligt overrasket over.

Beskrivelsen fra den 60-årige danske stjerne leder hen til det indledende citat om at blande Quentin Tarantino (kendt for sine stilistiske film som bl.a. 'Kill Bill') med Mel Gibsons historiske storfilm 'Braveheart' fra 1995.

Kombinationen kan du se i biografen, og du kan købe dine billetter her på kino.dk.

Udover Ulrich Thomsen er Claes Bang, Mikkel Boe Følsgaard, Alba August, Sophie Cookson, Emily Beecham og Jakob Oftebro at finde på rollelisten.

Stockholm Bloodbath har biografpremiere den 18. januar.

 

 

Se interviewet med Ulrich Thomsen herunder: