Ny storfilm kaldes "en af de bedste krigsfilm nogensinde"

Amerikansk borgerkrig i 'Civil War'
Civil War
(© Scanbox)

Om præcis en måned er der premiere på Civil War, en action-fyldt krigsfilm om borgerkrig i USA instrueret af Alex Garland med Kirsten Dunst og Nick Offerman på rollelisten.

Filmen er blevet vist på filmfestivalen SXSW, og de første reaktioner er mildest talt overvældende. Nogle kalder den endda for "en af de bedste krigsfilm nogensinde".

Alex Garlands tidligere film har også haft interessante pointer omkring samfund, teknologi og hvad-nu-hvis-scenarier, og hans visionære værker tæller Ex Machina, Annihilation og Men.

'Civil War' foregår i et fremtidigt USA, hvor en borgerkrig bryder ud, og efter stormløbet på kongressen under Donald Trumps præsidentperiode er det ikke et helt utænkeligt scenarie.

Se traileren nederst i artiklen.

 

Første reaktioner på 'Civil War':

Drew Tinnin, Dread Central

Alex Garland leverer en af de bedste krigsfilm nogensinde. […] De, der diskuterer, om de skal tage springet og tage en chance med A24's hidtil mest ambitiøse værk, bør ikke holde sig tilbage.

Matthew Jackson, AV Club

Det er en film om det åbne spørgsmål om, hvor meget menneskelighed vi som art har efterladt i os, og det gør den til et provokerende, spændende monster af en film, der vil brænde sig selv ind i dine øjeæbler. 

Peter DeBruge, Variety

Det er den hidtil mest oprørende dystopiske vision fra sci-fi-hjernen, der dræbte hele London i zombieopstanden skildret i '28 dage senere', og en film, der ikke let kan forbruges som underholdning.

Tasha Robinson, Polygon

Filmen er omtrent lige så apolitisk, som en historie, der foregår under en moderne amerikansk borgerkrig, kan være. Det er et karakterstykke med meget mere at sige om tilstanden i moderne journalistik og folkene bag end om nationens tilstand.

Lovia Gyarkye, The Hollywood Reporter

Garland skrev filmen i 2020, da han så tandhjul på USAs selvmytologiserende, exceptionelle maskine vende sig og drive nationen ud i et mareridt. Med denne seneste film slår han alarm og undrer sig mindre over, hvordan et land går blindt ind i sin egen ødelæggelse, og mere over, hvad der sker, når det sker.

David Sims, The Atlantic

Selvom 'Civil War' bliver fortalt med stor succes, føles den ofte lige så frustrerende elliptisk som en meget mindre film. Alligevel forlod jeg teatret ret begejstret.

Katie Rife, Indiewire

Det er en tilbagevenden til formen for instruktøren efter fejltrinnet i "Men", en film, der er grum og rystende af design. Spørgsmålet er, om den tomhed, der sætter ind, når først chokket er aftaget, også er bevidst?

'Civil War' får biografpremiere den 18. april.