Oppenheimer-stjerne fejrede sin første Oscar-nominering med sin mors særlige kage

Cillian Murphy var hjemme hos mor og far
Oppenheimer 2023
(© Universal Studios/UIP ('Oppenheimer'))

Oscar-nomineringerne 2024 er ude - og årets topscorer er Christopher Nolans storfilm Oppenheimer, som fik hele 13 nomineringer! Se alle de nominerede her.

Blandt de mange nominerede er Cillian Murphy, der er med i kategorien Bedste mandlige hovedrolle.

Det er den 47-årige irlænders første Oscar-nominering. En stor triumf for de fleste skuespillere. 

Den beherskede og afdæmpede stjerne virker da også meget glad, da han taler med Variety om sin reaktion på nomineringen, og hvordan han fejrede begivenheden - men hvor nogen måske havde poppet en champagne, så gik skuespilleren i en anden retning.

- Ingen ord kan yde det retfærdighed, siger Cillian Murphy, da han bliver spurgt ind til sin reaktion på Oscar-nomineringen og fortsætter:

- Jeg tror, at superlativerne svigter mig på dette punkt. Jeg er i sandhed beæret og overvældet. Men mest af alt er jeg stolt af filmen og stolt af, at den har opnået så meget. Den overgik alle vores forventninger.

- Folk kommer op til mig på gaden hele tiden og siger, "Jeg har set filmen fem gange". De er både ældre mennesker, unge mennesker, de er drenge og piger. Det er vanvittigt. Og nu at blive anerkendt af Akademiet, det er faktisk lidt ufatteligt.

Men når det kommer til selve fejringen af den store anerkendelse, er Cillian Murphy mere behersket:

- Jeg er faktisk i mine forældres hus i Cork City. Jeg var sammen med mine forældre og min hustru i dag. Så det var virkelig dejligt.

- Vi fik en kop the og et stykke kage. Det var ret skønt. Min mor havde lavet en sandkage. Den var meget lækker, fortæller Murphy.

Oscar-uddelingen løber af stablen natten mellem den 10. og 11. marts. Se alle de nominerede her.