Pamela Anderson gør comeback: Kan hun vinde en Oscar?

90'er-ikonet er tilbage
Baywatch
(© NBC)

Baywatch-stjernen Pamela Andersons nye film har taget publikum med storm ved Toronto International Film Festival, der løber af stablen netop nu.

I filmen, der har titlen 'The Last Showgirl', spiller Anderson en kvinde, der har tilbragt de sidste 30 år med at optræde i et Las Vegas-underholdningsshow, men som nu må overveje, hvor hendes fremtid ligger i kølvandet på showets lukning.

Efter premieren i Toronto har hypen været til at tage og følge på, og spørger man Yahoo Movies UK, spekuleres der ovenikøbet i, om den 57-årige skuespiller kunne gå en Oscar-nominering i møde, når statuetten skal gives ud næste år.

Se det første billede fra filmen nederst i artiklen.

Det har været en tumultarisk rejse for Anderson at nå hertil. Efter at have opnået berømmelse i 90'erne takket være rollen som CJ i livredderserien 'Baywatch', har hun været fraværende fra store film og serier siden slutningen af 2000'erne.

I stedet har hun primært medvirket i realityshows og fokuseret på politisk aktivisme, især inden for dyrs rettigheder og anti-pornografiske sager. 

Hun har siden begyndelsen på hendes karriere været forfulgt af stor medieopmærksomhed, og der har været mange holdninger til hendes persona.

De seneste par år har dog givet offentligheden en mulighed for at genoverveje hende som person og mediernes behandling af hende. 

I 2022 kom miniserien 'Pam & Tommy', som udforskede konsekvenserne af Anderson og Tommy Lees berygtede sexvideo, som blev lækket til internettet. Mens serien overvejende viste et sympatisk billede af Anderson, var hun ikke selv glad for portrætteringen i den og kaldte den i et interview med Variety "salt i såret". 

Året efter fortalte Anderson sin egen historie i Netflix-dokumentaren 'Pamela, a love story'. Her talte hun åbent om sit liv, herunder hendes oplevelser med seksuelt misbrug.

I de tidlige anmeldelser af 'The Last Showgirl' bliver specielt Andersons præstation fremhævet som bemærkelsesværdig. Festivaler som Toronto er traditionelt et godt udgangspunkt for Oscar-kampagner, og det ser ud til, at Anderson kunne være travlt optaget i starten af næste år, når de forskellige prisuddelingerne begynder at dele statuetter ud.

Filmen er instrueret af Gia Coppola, der i den grad har film i blodet, da hendes bedstefar, Francis Ford Coppola, og hendes tante, Sofia Coppola, begge har instrueret adskillige mesterværker. Førstnævnte er senere på måneden biografaktuel med den omdiskuterede storfilm Megalopolis.

Uanset om Anderson ender med at opleve Oscar-succes i 2025 eller ej, kunne hendes arbejde i 'The Last Showgirl' hjælpe med at omforme hendes offentlige image og åbne døren for en ny række projekter. 

Filmen har endnu ikke en dansk premieredato.

The Last Showgirl
Pamela Anderson i 'The Last Showgirl' (© High Frequency Entertainment)