Pixar-boss afslører: Derfor er denne følelse den vigtigste i 'Inderst inde 2'

Vi har talt med folkene bag animationsfortæsttelsen
Inderst inde 2
(© Disney)

9 år er der gået, siden vi første gang mødte Glæde, Afsky, Frygt, Vrede og Triste, der alle er følelser i hovedet på den unge pige Riley i filmen Inderst inde. Filmen blev et hit i biografer verden over, og anmelderne roste den til skyerne.

Nu er Disney og Pixar så endelig klar med en opfølger, som meget passende har fået den simple titel Inderst inde 2, hvilket er i stærk kontrast til Rileys alt andet en simple liv, efter hun nu er blevet teenager. 

I forbindelse med premieren på den længe ventede efterfølger har vi snakket med to af hovedaktørerne bag, nemlig instruktøren Kelsey Mann og Pixar-boss Pete Docter

Her skal det siges, at sidstnævnte instruerede den første film og har derfor en stor andel i det univers, som er blevet bygget op.

Du kan finde traileren og købe billetter til 'Inderst inde 2' nederst i artiklen.

Billede

Den følelse vi alle stræber efter

Eftersom Riley er blevet teenager, bliver der derfor også introduceret nye følelse, heriblandt Angst, Misundelse, Kedsomhed og ikke mindst Flove.

Derfor fandt vi det oplagt at spørge kræfterne bag den nye film om, hvad for en følelse de ser som den vigtigste, hvilket de var ganske enige om. Pete Docter udtaler over en online forbindelse:

- Glæde er hovedpersonen i begge film af en grund. Det er bare ikke altid nemt at være glad, selvom det er det, vi gerne vil have i vores liv men… 

Kelsey Mann afbryder og fortsætter: 

- Det er især svært som teenager og den alder som Riley er nu. 

Faktisk mener Kelsey Mann selv at have oplevet dét at glæde kan blive overskygget, når man bliver ældre, hvilket han påpeger, man kan se på billeder af ham selv fra sin egen børnefødselsdage:

- Man kunne se, at glæden forsvandt, da jeg blev 8, 11 og 13 år, udtaler Mann og fortsætter:

- Da jeg var 13, sad jeg bare og stirrede på kagen, som om glæden var helt væk, og jeg tror, det skyldes de nye følelser og fornemmelser, der er opstået i den alder. 

Mere specifikt påpeger Mann, at det bl.a. skyldes den forlegenhed, der kan opstå, når man sidder ved bordet, og alle andre synger fødselsdagssang for én.

Når det er sagt, så er Mann dog klar over, at der oftest også er tale om ting, som stikkere dybere end blot en pinlig fødselsdagssang:

- Det er ikke kun forlegenhed, men også tanken om ikke at være god nok. […] 

En tilgang til det at være teenager, som Mann i dén grad fandt vigtig og derfor også fokuserede på, når det kom til handlingen af den nye Inderst inde 2:

- Det var virkelig det, jeg ønskede, at filmen skulle handle om, og det præsenterede jeg for Pete tidligt i forløbet. Jeg tror, det er noget, som mange af os ikke taler nok om.

Inderst inde 2
(© Disney)

De gode og de dårlige følelser

Ifølge Mann og Docter er de nye følelser dog ikke kun en negativ tilføjelse. De har tværtimod alle positive aspekter at bidrage med, når det kommer til os som mennesker.

Her påpeger Mann, at misundelse fungerer som en enormt god motivation, når det kommer til ting, vi gerne vil have, og tilføjer:

- Det bedste eksempel jeg kan give er, at jeg husker, da jeg så 'Toy Story' og rulleteksterne kørte, og jeg følte misundelse over alle de navne, der dukkede op der, og jeg ønskede at være et af de navne. Det gav mig motivation. 

Herefter fortæller Docter, hvordan han mener, at samtlige følelser faktisk har et positivt aspekt, men at man nogle gange bare er nødsaget til at lede lidt efter det. 

For selvom der er følelser, som måske kan virke destruktive, så har de alle en rolle at spille i vores hverdag, som Pete Docter afslutningsvis giver et eksempel på:

- Ligesom Vrede, som jeg troede kun var noget, der fik dig ud i problemer, når man er sur i trafikken eller sådan noget, men så går det op for én, at vrede også er det, som sikrer, at ting foregår fair. 

Hvorvidt Riley får styr på sine nye følelser, og om hun kan finde de positive aspekter i dem, ved vi endnu ikke, men et kvalificeret bud er, at hun nok skal finde sig til rette i det. 

'Inderst inde 2' får dansk biografpremiere den 13. juni. Du finder dine billetter på knappen herunder:

Køb billetter