Premiere i denne uge: Ny personlig film af instruktøren bag stort Cannes-hit

Fra manden bag '120 slag i minuttet'
Den røde ø
(© Angel Films)

I 2017 var den marokkanske instruktør Robin Campillo på alles læber på verdens største filmfestival i Cannes, hvor filmen 120 slag i minuttet fik fire priser, deriblandt juryens specialpris.

Hele 50 priser og 61 nomineringer opnåede filmen rundt om i hele verden. Nu, syv år senere, er Robin Campillo tilbage med sin første film som instruktør siden Cannes-hittet, der får biografpremiere i Danmark i denne uge.

Titlen er Den røde ø, og den tager udgangspunkt i filmskaberens personlige oplevelser på en fransk militærbase i Madagaskar i starten af 1970'erne.

Se traileren til 'Den røde ø' nederst, hvor du også finde spilletider til biograferne.

I starten af 70'ernes Madagaskar oplever 10-årige Thomas den franske kolonialismes sidste krampetrækninger. Han bor med sine forældre og ældre brødre på en af de franske militærbaser i udlandet. 

Som ivrig læser af den frygtløse tegneserieheltinde, Fantômette, inspireres Thomas til at kaste et nysgerrigt og undersøgende blik på sine omgivelser. 

Gradvist får han brudt igennem overfladen på det umiddelbart bekymringsfrie liv som udlandsfranskmand, og hans øjne åbnes langsomt for en anden virkelighed.

Filmen kommer til Danmark på ryggen af en række positive anmeldelser. The Guardians filmredaktør Peter Bradshaw gav filmen 5 ud af 5 stjerner i sin anmeldelse fra sidste år, hvor han bl.a. skrev: ”Det er et overbevisende, visuelt udsøgt stykke arbejde.”

Hos The Times kalder Kevin Maher filmen for et "magisk portræt af postkoloniale Madagaskar", og Guy Lodge fra Variety ser filmen som "dragende".

Filmen deltog endvidere i hovedkonkurrencen på San Sebastián International Film Festival.

'Den røde ø' har biografpremiere den 1. august. Køb dine billetter her på kino.dk.

Køb billetter