Sådan er det gået med Ulf Pilgaards seriemorder efter 'Nattevagten'

Se spritnyt klip fra efterfølgeren
Nattevagten: Dæmoner går i arv
(© Christian Geisnæs / Nordisk Film)

Nattevagten fra 1994 får endelig en efterfølger, når Nattevagten - Dæmoner går i arv rammer biograferne i næste måned. I den forbindelse er der udkommet et par spritnye klip fra filmen, hvoraf det ene afslører, hvad der skete med Kommissær Wörmer efter begivenhederne i den første film.

Uden at spoile for meget kan man sige, at de fleste nok havde en formodning om, at Wörmer ikke overlevede slutningen af 1994-filmen, men klippet viser, at han rent faktisk stadig er i live. Dog i en markant anden form, end vi er vant til.

82-årige Ulf Pilgaard gentager sin rolle som den nu tilfangetagne Wörmer, mens Fanny Leander Bornedal spiller den unge medicinstuderende Emma, som er datter til Martin (Nikolaj Coster-Waldau) og Kalinka (Sofie Gråbøl). 

I filmen beslutter hun sig for at finde ud af, hvad der skete i kælderen under Retsmedicinsk Institut for næsten 30 år siden, hvor hendes forældre nær blev dræbt af den psykopatiske seriemorder Kommissær Wörmer. 

Emma tager et studiejob som nattevagt samme sted og får iværksat et uautoriseret møde med Wörmer i hans isolationscelle på psykiatrisk afdeling på Sct. Hans. Mødet vækker kommissæren fra en mangeårig komatilstand og sætter gang i et blodigt hævntogt mod alle dem, der i sin tid beseglede hans skæbne. Nu er det op til Emma at finde sammenhængen og stoppe vanviddet…

Ole Bornedal er tilbage i instruktørstolen, ligesom han også har skrevet efterfølgeren. På rollelisten ses udover Bornedal og Coster-Waldau en række stærke navne som Paprika Steen, Kim Bodnia, Sonja Richter og Alex Høgh Andersen.

'Nattevagten - Dæmoner går i arv' får biografpremiere den 14. december.

Se klippet herunder:

Anbefalet til dig