Scorsese afslører historien bag første møde med Leonardo DiCaprio

Instruktøren sammenligner ham med Robert De Niro
Billede
(© Netflix (The Irishman), UIP (Shutter Island))

Den legendariske instruktør Martin Scorsese står bag film som Taxi Driver og Goodfellas. Nu er han aktuel med den historiske western-thriller Killers of the Flower Moon, der kan ses i biografen.

Scorsese har en lang historik med stjerneskuespillerne Robert De Niro og Leonardo DiCaprio, som begge har været ’leading men’ i flere af hans helt store hits. ’Killers of the Flower Moon’ er hans tiende samarbejde med De Niro og det sjette med DiCaprio. 

Til en pressekonference fortæller han om sit forhold til de to skuespillere. Se videoen nederst i artiklen, hvor han også taler om to andre skuespillere fra filmen, Lily Gladstone og Brendan Fraser. 

- Jeg har kendt Robert De Niro, siden vi var 16 år gamle, så han ved, hvor jeg kommer fra, han kender mine gamle venner, og jeg kender hans. Da vi begyndte at arbejde sammen, opdagede vi, at vi delte den samme følsomhed og havde lignende interesser, og han var en frygtløs skuespiller.

For Scorsese er tillid et af nøgleelementerne i samarbejdet: 

- Vi havde en forståelse, hvor alt han behøvede fra mig, var at jeg virkelig lyttede til ham, og at han nogle gange viste mig, hvad han gerne ville prøve af. Vi kom til at stole meget dybt på hinanden.

Instruktøren fortæller yderligere, hvordan han endte med at få kontakt til den yngre stjerne, Leonardo DiCaprio:

- Han (Robert De Niro, red.) havde introduceret mig til Leo DiCaprio for tyve år siden og sagt: ”Han er en meget ung skuespiller, og han er rigtig dygtig”. Jeg lærte Leo at kende, og vi lavede ’Gangs of New York’ sammen, men på ’The Aviator’, en film vi lavede efter, opdagede jeg nogle ligheder på en måde.

Han uddyber: 

- Ikke den samme stil, en meget forskellig stil, men han havde åbenheden og tilliden, og han havde en sindssyg frygtløshed på samme måde som De Niro. På trods af, at der er 30 års aldersforskel, er der den tillid og glæde ved at arbejde sammen. Der er en kærligheden mellem os tre. Og så skete det pludselig, at vi alle tre fandt sammen om at lave denne her film. 

Killers of the Flower Moon er aktuel i biografen.

 

Anbefalet til dig